Перица Бундало, носилац листе ПДП-а за НСРС из изборне јединице један: Вријеме је да се сведу рачуни

Перица Бундало, носилац листе ПДП-а за НСРС из изборне јединице један: Вријеме је да се сведу рачуни 14.09.2018 15:00 | Вељко Зељковић

У ПДП-у су убијеђени да ће на предстојећим изборима остварити најбољи резултат од оснивања ове партије. Према ријечима носиоца листе ПДП-а за НСРС из изборне јединице један Перице Бундала, то нису само флоскуле или нагађања, већ процјене утемељене на чињеницама.

- Младен Иванић је већ једном побиједио Жељку Цвијановић. Али да се не заваравамо, то је заправо била битка између њега и Милорада Додика. Тада је Иванић побиједио са 317.000 гласова. Што се тиче НСРС, наш Клуб посланика одрадио је одличан посао. Држали смо се чврсто обећања датих нашим бирачима, били смо достојанствени, али и храбри кад је то било потребно, а Бранислав Бореновић својим лидерством у Анкетном одбору показао је да смо у стању да изнесемо и највећу одговорност - истакао је Бундало у интервјуу за “Глас Српске”.

ГЛАС: Због чега би грађани требало да гласају за ПДП?

БУНДАЛО: Нудимо конкретна рјешења на животна питања грађана. Наш Програм обнове је квалитетан. Вјерујем да ће бирачи то препознати. На другом мјесту бих издвојио резултате рада наших кадрова. Котор Варош, под вођством Зденка Сакана, постао је општина са највећом запосленошћу у РС. Имамо и Александра Золака, који је у року од неколико мјесеци након доласка у Агенцију за лијекове БиХ ријешио питање Правилника о цијени лијекова. То је нешто што је нашим најугроженијим становницима уштедјело више од 60 милиона марака годишње. Наша Јелена Тривић је један од најбољих младих доктора економских наука.

ГЛАС: На чему базирате своју предизборну кампању?

БУНДАЛО: Жеља нам је да што више људи упознамо са садржајем нашег програма, али и да поставимо нове стандарде у политичком дјеловању. Уколико не испунимо оно за шта нас је народ бирао, а што они сматрају да је кључно у њиховим животима, сасвим је коректно очекивати да нам повјерење ускрате сљедећи пут. Вријеме је да политика постане одговоран однос између народа и његових изабраних представника.

ГЛАС: Шта садржи ПДП-ов Програм обнове?

БУНДАЛО: Циљ је да људима обезбиједимо посао. Са послом да се врати достојанство. А то двоје не може ако се не успостави правда. Базирали смо се и на обнову економске и демографске слике, те успостављање политичке стабилности. Демографска обнова је посебно значајна. Све ће пасти у воду ако не будемо успјели да зауставимо тренд негативног природног прираштаја. Понудили смо мјеру да свим родитељима пружимо једнократну помоћ од 2.000 марака за свако рођено дијете. Онима који се одлуче на треће или четврто дијете захвалићемо дохотком у вриједности пола, односно читаве просјечне плате, коју ће примати све до пунољетства дјетета.

ГЛАС: Како оцјењујете противничке кандидате и њихове кампање?

БУНДАЛО: Не бавим се претјерано кампањом противника. Шта су имали рећи и урадити, то су и урадили свих ових година, а сад је вријеме да се сведу рачуни.

ГЛАС: Шта највише замјерате актуелним властима у Српској?

БУНДАЛО: Крађу, корупцију, угрожену безбједност грађана, то што млади одлазе... Али највише им замјерам подјеле. Ова власт, уз све своје промашаје које је радила, дала је све од себе да подијели народ. Сви они који нису гласали за СНСД и који су се усудили да мисле својом главом проглашени су издајницима. Такву подјелу овај народ не памти. ++++

Иванић водио мудру политику

ГЛАС: Како оцјењујете досадашњи рад Младена Иванића?

БУНДАЛО: Он је показао како се води одговорна и мудра политика у заштити интереса српског народа. Ту прије свега мислим на заустављање ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије, нешто што је одрадио сам, без помоћи било кога. Ту је и питање Дана РС и пописа становништва. Све ово показује да је он државник у правом смислу те ријечи.
 © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица