Павић: Желимо да будемо одлучујући фактор

Павић: Желимо да будемо одлучујући фактор 08.09.2018 23:00 | Срна

Бањалука - Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је да ова странка жели да буде одлучујући фактор у формирању власти и што је још важније у доношењу одлука и закона.

"Ми нисмо за власт ради власти, ми се борио за власт да би могли реализовати свој програм према грађанима", рекао је Павић новинарима у Бањалуци уочи прве изборне конвенције ДНС-а која је одржана у Спортској дворани "Борик".


Према његовим ријечима, ова конвенција и број људи који јој присуствује ДНС-у даје за право да вјерује да ће бити "хит" предстојећих избора.

Павић је рекао да је ово почетак кампање и побједничког пута ДНС-а.

"За нас је побједа када остваримо оно што смо планирали, односно 107.000 гласова, 15 посланика у Народној скупштини Српске и два посланика у парламенту БиХ", навео је он.

Павић каже да је ова странка припремила добар програм у којем је основа економија, запошљавање, очување Српске и брига о маргинализованим групама становника.

"Изабрали смо добре и искусне кадрове, а на листама су и млади и образовани, пуни знања и жеље да Република Српска успије и доживи просперитет и то је за нас најбитније", каже он.

Павић је нагласио да су за ДНС избори празник демократије, како се то и гледа у развијеном свијету.

Замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић рекао је да је ДНС политичка опција која од избора до избора биљежи раст броја гласова и чланова.

"Ово је политичка опција која се разликује од свих осталих по два основна елемента - то је странка која никада није подржала пренос надлежности са Српске на ниво БиХ и никада није учествовала у међустраначким свађама. Ово је странка компромиса и споразумијевања и сматрамо да свако рјешење кроз ову форму можемо задовољити", рекао је Чубриловић, који је и носилац листе ДНС-а за Народну скупштину Српске у Изборној јединици три.

Према његовим ријечима, гласачи имају разлога да ДНС-у дају подршку и овај пут и у тој странци, како је навео, очекују историјски изборни резултат у односу на готово двадесет година учешћа у политичком животу Српске и БиХ.

"Послије ових избора ДНС ће имати сасвим други утицај и другачију визију свих догађања и пресудно ће утицати на најважније ствари у Републици Српској и БиХ", нагласио је Чубриловић.

На изборној конвенцији представљени су сви кандидати ДНС-а за Народну скупштину Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица