Nenad Nešić, nosilac liste DNS-a za Parlament BiH u izbornoj jedinici tri: U Sarajevu ću štititi interese Srpske

   Nenad Nešić, nosilac liste DNS-a za Parlament BiH u izbornoj jedinici tri: U Sarajevu ću štititi interese Srpske 24.09.2018 15:00 | Veljko Zeljković

Demokratski narodni savez na predstojećim izborima očekuje najbolje rezultat od osnivanja partije, a to znači oko 107.000 glasova, 15 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva direktna mandata za Parlament BiH.

Istakao je ovo nosilac liste DNS-a za Parlament BiH u izbornoj jedinici tri Nenad Nešić.

- Ako osvojim mandat u Parlamentu BiH trudiću se da vodim nacionalno odgovornu politiku. Republika Srpska i njeni interesi će biti na prvom mjestu - poručio je Nešić.

GLAS: Na čemu zasnivate svoj optimizam?

NEŠIĆ: Mi svoje riječi pretvaramo u djela, u šta su se građani mogli i uvjeriti. Ne dajemo lažna obećanja koja ne možemo ispuniti. Da smo na pravom putu i da je naš rad prepoznat u javnosti može se vidjeti na našim predizbornim skupovima, koji su posjećeni više nego što smo i očekivali. Imamo ogromnu podršku, a svakim danom je sve veći broj i onih koju se učlanjuju u našu partiju.

GLAS: Šta je u fokusu vaše predizborne kampanje, odnosno u osnovi vašeg političkog i ekonomskog programa?

NEŠIĆ: Program Demokratskog narodnog saveza je jasan i sveobuhvatan. On se godinama ne mijenja, jer je posvećen običnom čovjeku. Trudimo se da sve što radimo bude u interesu Republike Srpske i njenih građana. Kao i do sada, zalagaćemo se za otvaranje novih radnih mjesta i veće zapošljavanje, ali i stvaranje još boljih uslova za investiranje.

GLAS: Ukoliko osvojite mandat šta je to na čemu ćete posebno insistirati?

NEŠIĆ: Republika Srpska i njeni interesi će biti na prvom mjestu. Takođe, nećemo praviti nikakve koalicije na nivou BiH sve dok ne bude riješeno pitanje konstitutivnosti Srba u svim kantonima u Federaciji BiH, što je ustavna kategorija.

GLAS: Kako biste ocijenili dosadašnji rad vlasti na nivou BiH i partija iz RS koje su u njoj participirale?

NEŠIĆ: Pokazalo se da predstavnike ovih partija više interesuju fotelje u Sarajevu nego građani Republike Srpske koji su za njih glasali. Nisu ništa uradili. Donosili su odluke koje nisu u interesu Srpske i pokušavali da određene nadležnosti prenesu na nivo BiH. Ali, vlasti Republike Srpske su se pokazale kao stabilne i odgovorne. Nisu to dopustile.

Djela govore više od riječi

GLAS: Kako gledate na svoje političke protivnike i njihove programe?

NEŠIĆ: Djela govore više od riječi. Imali su priliku da nešto urade, ali nisu. Više su se bavili drugima, nego sobom. Kritikuju, a ne nude rješenja. Toliko o njima.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica