Ненад Нешић, носилац листе ДНС-а за Парламент БиХ у изборној јединици три: У Сарајеву ћу штитити интересе Српске

   Ненад Нешић, носилац листе ДНС-а за Парламент БиХ у изборној јединици три: У Сарајеву ћу штитити интересе Српске 24.09.2018 15:00 | Вељко Зељковић

Демократски народни савез на предстојећим изборима очекује најбоље резултат од оснивања партије, а то значи око 107.000 гласова, 15 мандата у Народној скупштини Републике Српске и два директна мандата за Парламент БиХ.

Истакао је ово носилац листе ДНС-а за Парламент БиХ у изборној јединици три Ненад Нешић.

- Ако освојим мандат у Парламенту БиХ трудићу се да водим национално одговорну политику. Република Српска и њени интереси ће бити на првом мјесту - поручио је Нешић.

ГЛАС: На чему заснивате свој оптимизам?

НЕШИЋ: Ми своје ријечи претварамо у дјела, у шта су се грађани могли и увјерити. Не дајемо лажна обећања која не можемо испунити. Да смо на правом путу и да је наш рад препознат у јавности може се видјети на нашим предизборним скуповима, који су посјећени више него што смо и очекивали. Имамо огромну подршку, а сваким даном је све већи број и оних коју се учлањују у нашу партију.

ГЛАС: Шта је у фокусу ваше предизборне кампање, односно у основи вашег политичког и економског програма?

НЕШИЋ: Програм Демократског народног савеза је јасан и свеобухватан. Он се годинама не мијења, јер је посвећен обичном човјеку. Трудимо се да све што радимо буде у интересу Републике Српске и њених грађана. Као и до сада, залагаћемо се за отварање нових радних мјеста и веће запошљавање, али и стварање још бољих услова за инвестирање.

ГЛАС: Уколико освојите мандат шта је то на чему ћете посебно инсистирати?

НЕШИЋ: Република Српска и њени интереси ће бити на првом мјесту. Такође, нећемо правити никакве коалиције на нивоу БиХ све док не буде ријешено питање конститутивности Срба у свим кантонима у Федерацији БиХ, што је уставна категорија.

ГЛАС: Како бисте оцијенили досадашњи рад власти на нивоу БиХ и партија из РС које су у њој партиципирале?

НЕШИЋ: Показало се да представнике ових партија више интересују фотеље у Сарајеву него грађани Републике Српске који су за њих гласали. Нису ништа урадили. Доносили су одлуке које нису у интересу Српске и покушавали да одређене надлежности пренесу на ниво БиХ. Али, власти Републике Српске су се показале као стабилне и одговорне. Нису то допустиле.

Дјела говоре више од ријечи

ГЛАС: Како гледате на своје политичке противнике и њихове програме?

НЕШИЋ: Дјела говоре више од ријечи. Имали су прилику да нешто ураде, али нису. Више су се бавили другима, него собом. Критикују, а не нуде рјешења. Толико о њима.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица