Небојша Марић, носилац листе СДС-а за НСРС у изборној јединици пет: Вратићемо достојанство борцима

Небојша Марић, носилац листе СДС-а за НСРС у изборној јединици пет: Вратићемо достојанство борцима 26.09.2018 15:00 | Дарко Момић

Моји први потези ће бити усмјерени на измјене закона о правима бораца. Онима који су стварали Републику Српску морају се вратити одузета права и достојанство, исто као и нашим пензионерима који живе на ивици сиромаштва, а актуелна власт их додатно понижава дајући им предизборну милостињу, каже носилац листе СДС-а за НСРС у изборној јединици пет Небојша Марић.

- Залагаћу се за законска рјешења којима ће се побољшати живот свих грађана, а наравно да ћу посебан акценат ставити на рјешавање оних питања и проблема који тиште моје суграђане и све становнике добојске регије - каже Марић.

ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих избора?

МАРИЋ: По рецепту који годинама даје резултате у Добоју, очекујем побједу СДС-а и кандидата Савеза за побједу за предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ.

ГЛАС: На чему темељите оптимизам?

МАРИЋ: Као кандидат за одборника 2012. године освојио сам највише личних гласова у Републици Српској. Кроз рад у локалном парламенту и локалној заједници схватио сам да се стање у Републици Српској мора мијењати из коријена. Сваки дан сам у контакту са грађанима и помажем им у рјешавању њихових конкретних проблема. Сигуран сам да ће ми дати повјерење и да ћу та своја искуства пренијети и у Народну скупштину Републике Српске.

ГЛАС: Шта је у основи вашег политичког и економског програма и шта ће бити окосница ваше кампање?

МАРИЋ: Основа економског и политичког програма и окосница кампање СДС-а је бољи живот свих грађана. Локалним заједницама се морају дати већа овлашћења, јер грађани већину проблема рјешавају у својим локалним заједницама. Сви грађани морају да имају иста права и закон мора да буде исти и за богате и за сиромашне. Република Српска треба да буде правна држава која ће једнако штитити све своје грађане.

ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећања ако добијете подршку?

МАРИЋ: Повјерење које ми дају моји суграђани најбоља је гаранција и потврда да испуњавам обећања. Увјерен сам да ће бирачи у цијелој добојској регији то препознати, а кроз свој посланички рад ћу оправдати повјерење које ми дају. Ако не дође до промјена које већина грађана жељно очекује и ако не будем у могућности да реализујем дата обећања, спреман сам и да се одрекнем посланичког мандата.

ГЛАС: Како оцјењујете противкандидате и њихове кампање?

МАРИЋ: Уважавам све противкандидате, али Добој се пуних 26 година држи пословице која каже “Што јес’, јес’, најбољи је СДС”.

Пуних 26 година подршке

ГЛАС: Зашто грађани да гласају за Вас и СДС, а не за некога другог?

МАРИЋ: Зато што 26 година дају повјерење СДС-у у Добоју. То најбоље показује да је СДС странка која оправдава повјерење, јер ако грађани више од четврт вијека дају глас истој странци и људима који је воде, онда то ваљда показује да ти људи заслужују подршку.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица