На Старчевии одржан округли сто на тему „Откријмо болест на вријеме – о карциному Дојке

На Старчевии одржан округли сто на тему „Откријмо болест на вријеме – о карциному Дојке 10.09.2018 18:51 | PR

Бањалука - У организацији Актива зена Социјалистичке партије проф др сци мед Зденке Гојковић, начелница Клинике за онкологију УКЦ БЛ, у недјељу је у сали МЗ Старчевица одржала је предавање на тему „Откријмо болест на вријеме – о карциному дојке ".

Предавању су присуствовали и већи број функционера Социјалистичке партије, а међу њима и предсједница Актива жена РС Милка Гламочић, која је у свом поздравном говору најавила још сличних предавања,  које се спроводе у склопу континуираних активности Актива жена СП.

Колики је био интерес, најбоље показује препуна сала, а поготово мноштво питања на које је др  стрпљиво одговарала. Домаћин овог скупа је била Александра Живковић, која је рекла:

„Надам се да дијелим мишљење свих присутних да је ово вечерас било више од политике, да је ово примјер како се треба радити са својим чланством да би ефекат био обостран.

Нашој др Гојковић желим рећи једно велико хвала у име свих жена са нашег рејона, оваква едукација многима од нас ће продужити или чак спасити живот, јер док се не пронађе узрок и начин спречавања, једина шанса за изљечење је рано откривање болести.  Такође, желим да се захвалим и својим комшијама, мушкарцима, који су се одазвали на синоћње предавање, који су препознали  важност теме, јер карцином дојке није само болест жена, она , на жалост, погађа и мушки дио популације, а сви ми треба да будемо одговорнији према себи и својим ближњима, да бисмо превенирали ову опаку болест.

Ми из СП смо се и на овај начин представили, а сви који су вечерас били у сали имали су могућност да сазнају више о томе како бити одговоран према себи и бити здрав, што је и поруке наше докторице, која је најпозванија у окружењу да говори о карциному дојке."© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица