Дражен Врховац, носилац листе СНСД-а за НСРС из изборне јединице један: Никада нећемо издати наш народ

    Дражен Врховац, носилац листе СНСД-а за НСРС из изборне јединице један: Никада нећемо издати наш народ 14.09.2018 15:00 | Вељко Зељковић

Савез независних социјалдемократа ће на предстојећим изборима остварити историјску побједу на свим нивоима власти. Сматра то носилац листе ове странке за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице један Дражен Врховац, истичући како очекује да СНСД у Приједору освоји најмање три посланичка мандата за највише законодавно тијело Српске.

- Побједе Милорада Додика за српског члана Предсједништва БиХ и Жељке Цвијановић за предсједника Републике Српске не доводим у питање ни у једном тренутку, баш као ни пролазак нашег кандидата Саше Бурсаћа из ове изборне јединице у Парламент БиХ - каже у интервјуу за “Глас Српске” Врховац. 

ГЛАС: На чему темељите свој оптимизам?

ВРХОВАЦ: На предизборним трибинама које смо до сада одржали. Посјета је била изнад свих наших очекивања. Такође, и све анкете, које су до сада рађене од стране независних институција, говоре да и даље имамо огромну подршку грађана Републике Српске. 

ГЛАС: Због чега би грађани требало да гласају за СНСД, шта је основа вашег економског и политичког програма?

ВРХОВАЦ: Приоритет је заштита националног интереса српског народа. Нама је Република Српска светиња, за разлику од политике коју годинама уназад воде представници Савеза за промјене у заједничким институцијама на нивоу БиХ. Због тога очекујем да бирачи на овим изборима то препознају и казне једну такву политику, која је у протекле четири године била усмјерена на деградацију и блокирање институција Републике Српске. СНСД већ годинама уназад успјешно води политику која за резултат има политичку и економску стабилност Републике Српске. Ми смо велика партија, која ради велике ствари. Граде се капитални привредни објекти, отварају се модерни медицински центри, изграђен је нови путни правац преко превоја Чемерно, а у току су и многи пројекти, поготово када је путна инфраструктура у питању. 

ГЛАС: Уколико добијете подршку гласача, које ћете прве потезе повући?

ВРХОВАЦ: Они ће бити усмјерени на побољшање привредног, али и сваког другог положаја ове регије. Очекујем да се врло брзо крене са градњом аутопута који би Приједор повезао са Новим Градом. У овај пројект је укључена једна од највећих кинеских компанија. Отварање овог пута омогућиће и већи долазак иностраних инвеститора на ово подручје, али и боље повезивање ове регије са земљама Европске уније.

ГЛАС: Како оцјењујете противничке кандидате и њихове кампање?

ВРХОВАЦ: Немам времена да се бавим противничким кандидатима. А то ни не желим. Наш фокус је на нашем народу и томе како он живи. Желимо српски народ под једном заставом. Заставом Републике Српске. Мислим да грађани увиђају какву ми политику водимо, а какву Савез за промјене у Сарајеву. Ми никада нећемо издати наш народ. Никада нисмо ни нешто обећали, а да то нисмо и испунили. 

Убједљива побједа Додика

ГЛАС: Какав изборни резултат очекујете када је у питању кандидатура Милорада Додика за Предсједништво БиХ?

ВРХОВАЦ: Побиједиће. И то убједљиво. Једини човјек који јасно и гласно стоји на бранику Републике Српске јесте наш предсједник Милорад Додик. То народ Српске препознаје и цијени. Национална политика СНСД-а је препознатљива и она се не мијења како вјетар дува.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица