Dragutin Rodić, nosilac liste DNS-a za Parlament BiH u izbornoj jedinici jedan: Ne svađamo se, nego radimo

Dragutin Rodić, nosilac liste DNS-a za Parlament BiH u izbornoj jedinici jedan: Ne svađamo se, nego radimo 25.09.2018 15:00 | Vedrana Kulaga

DNS je narodna partija koja vodu politiku mira, argumenata i mirne retorike, a oktobarske izbore dočekujemo nikad jači jer građani RS znaju da ne učestvujemo u svađama i optužbama na političkoj sceni, već razmišljamo i radimo u pravcu kako da stvorimo bolju budućnost, kaže nosilac liste te partije za Parlament BiH Dragutin Rodić.

 

- Građani su prepoznali osnovne ciljeve DNS-a kao što su poboljšanje života, razvoj ekonomije, zapošljavanje i očuvanje nacionalnih i javnih dobara. DNS ima svijetlu prošlost i sigurno svjetliju budućnost - naglasio je Rodić u intervjuu za “Glas Srpske”.

GLAS: Šta očekujete od predstojećih izbora?

RODIĆ: DNS je 18 godina strpljivo gradio svoju politiku i procjena je da je ovo kulminacija naše politike, te da će ovi izbori biti istorijski trenutak za DNS, ali i za RS i BiH. Nikada nismo bili jači nego za ove izbore i ubijeđen sam da ćemo ostvariti postavljene ciljeve. To je 15 poslanika za Narodnu skupštinu RS i dva poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, za šta treba više od 100.000 glasova.

GLAS: Na čemu temeljite optimizam?

RODIĆ: U izbore ulazimo spremni i imamo ogromnu podršku građana - od Trebinja do Novog Grada. Predvodim listu ljudi koji su ostvareni i u profesionalnom i u svakom drugom smislu i mislim da kao tim i kao ekipa možemo da odigramo dobru utakmicu za DNS i da ostvarimo takav rezultat. To se odnosi i na liste za parlament RS po svim izbornim jedinicama.

GLAS: Šta je u osnovu vašeg političkog i ekonomskog programa?

RODIĆ: Bez kompromisa i konsenzusa ne možemo da idemo mnogo naprijed niti rješavamo probleme. Ekonomija je na vrhu naših prioriteta i tu se vraćamo na našu prvu početnu politiku, a to je da nema privatizacije prirodnih dobara. Okosnica kampanje je razgovor sa građanima, predstavljanje programskih ciljeva, nikoga ne napadamo već argumentima tražimo podršku za naše kandidate.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

RODIĆ: Budući da sam u dva mandata bio delegat u Domu naroda, namjeravam da nastavim započete aktivnosti. RS se brani u Sarajevu i prvi, pa onda i svaki drugi moj potez biće u tom pravcu. Tu su i aktivnosti na daljem evropskom putu RS i BiH, koji za DNS nema alternativu. Želimo da na tom putu RS bude potpuno vidljiva i da mehanizam koordinacije prati u potpunosti ustavno-pravnu strukturu.

GLAS: Kako ocjenjujete protivničke kandidate i njihove kampanje?

RODIĆ: Građani RS su umorni od retorike prepucavanja, razlika, pogrdnih imena jednih i drugih. To nije vokabular niti cilj DNS-a.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas i DNS, a ne nekog drugog?

RODIĆ: Građani su DNS davno prepoznali kao stranku koja se bori za njihove interese. Mi smo stranka iz naroda i mi smo već odavno postali istomišljenici i uzajamno se dobro razumijemo i podržavamo. Potrebno je da svi zbijemo svoje redove jer naredne četiri godine će biti pune izazova i moramo pristupiti odgovorno očuvanju RS. Za nas treba da glasaju jer smo odgovorni i što je nam je važna riječ.++++

Garancija

GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano?

RODIĆ: Da ne zvuči kao neka otrcana fraza, ali DNS je i u ovu kampanju ušao sa sloganom “Odgovorno” i to je daleko od otrcane fraze. Najbolji primjer je grad Prijedor, koji je  uporište DNS-a. Kada to kažem, ne mislim samo što je uže rukovodstvo iz ovog grada već na sve što je DNS za 14 godina uradio u gradu. Strpljivo smo radili, gradili, dogovarali se sa građanima, tako da danas imamo gotovo do svakog, pa i najudaljenijeg sela asfalt, do hiljade domaćinstava stigla je pitka voda, grad je nosilac brojnih sertifikata i perjanica u mnogim procesima, kako u oblasti ekonomije, zapošljavanja, infrastrukture ili kulture. Mislim da bolje garancije od ove nema.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica