Драгутин Родић, носилац листе ДНС-а за Парламент БиХ у изборној јединици један: Не свађамо се, него радимо

Драгутин Родић, носилац листе ДНС-а за Парламент БиХ у изборној јединици један: Не свађамо се, него радимо 25.09.2018 15:00 | Ведрана Кулага

ДНС је народна партија која воду политику мира, аргумената и мирне реторике, а октобарске изборе дочекујемо никад јачи јер грађани РС знају да не учествујемо у свађама и оптужбама на политичкој сцени, већ размишљамо и радимо у правцу како да створимо бољу будућност, каже носилац листе те партије за Парламент БиХ Драгутин Родић.

 

- Грађани су препознали основне циљеве ДНС-а као што су побољшање живота, развој економије, запошљавање и очување националних и јавних добара. ДНС има свијетлу прошлост и сигурно свјетлију будућност - нагласио је Родић у интервјуу за “Глас Српске”.

ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих избора?

РОДИЋ: ДНС је 18 година стрпљиво градио своју политику и процјена је да је ово кулминација наше политике, те да ће ови избори бити историјски тренутак за ДНС, али и за РС и БиХ. Никада нисмо били јачи него за ове изборе и убијеђен сам да ћемо остварити постављене циљеве. То је 15 посланика за Народну скупштину РС и два посланика у Представничком дому Парламента БиХ, за шта треба више од 100.000 гласова.

ГЛАС: На чему темељите оптимизам?

РОДИЋ: У изборе улазимо спремни и имамо огромну подршку грађана - од Требиња до Новог Града. Предводим листу људи који су остварени и у професионалном и у сваком другом смислу и мислим да као тим и као екипа можемо да одиграмо добру утакмицу за ДНС и да остваримо такав резултат. То се односи и на листе за парламент РС по свим изборним јединицама.

ГЛАС: Шта је у основу вашег политичког и економског програма?

РОДИЋ: Без компромиса и консензуса не можемо да идемо много напријед нити рјешавамо проблеме. Економија је на врху наших приоритета и ту се враћамо на нашу прву почетну политику, а то је да нема приватизације природних добара. Окосница кампање је разговор са грађанима, представљање програмских циљева, никога не нападамо већ аргументима тражимо подршку за наше кандидате.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

РОДИЋ: Будући да сам у два мандата био делегат у Дому народа, намјеравам да наставим започете активности. РС се брани у Сарајеву и први, па онда и сваки други мој потез биће у том правцу. Ту су и активности на даљем европском путу РС и БиХ, који за ДНС нема алтернативу. Желимо да на том путу РС буде потпуно видљива и да механизам координације прати у потпуности уставно-правну структуру.

ГЛАС: Како оцјењујете противничке кандидате и њихове кампање?

РОДИЋ: Грађани РС су уморни од реторике препуцавања, разлика, погрдних имена једних и других. То није вокабулар нити циљ ДНС-а.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас и ДНС, а не неког другог?

РОДИЋ: Грађани су ДНС давно препознали као странку која се бори за њихове интересе. Ми смо странка из народа и ми смо већ одавно постали истомишљеници и узајамно се добро разумијемо и подржавамо. Потребно је да сви збијемо своје редове јер наредне четири године ће бити пуне изазова и морамо приступити одговорно очувању РС. За нас треба да гласају јер смо одговорни и што је нам је важна ријеч.++++

Гаранција

ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано?

РОДИЋ: Да не звучи као нека отрцана фраза, али ДНС је и у ову кампању ушао са слоганом “Одговорно” и то је далеко од отрцане фразе. Најбољи примјер је град Приједор, који је  упориште ДНС-а. Када то кажем, не мислим само што је уже руководство из овог града већ на све што је ДНС за 14 година урадио у граду. Стрпљиво смо радили, градили, договарали се са грађанима, тако да данас имамо готово до сваког, па и најудаљенијег села асфалт, до хиљаде домаћинстава стигла је питка вода, град је носилац бројних сертификата и перјаница у многим процесима, како у области економије, запошљавања, инфраструктуре или културе. Мислим да боље гаранције од ове нема.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица