Додик: Вратимо назив Српско Сарајево

 Додик: Вратимо назив Српско Сарајево 24.09.2018 23:30 | Срна

Источно Сарајево - Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је вечерас представнике власти и грађане Источног Сарајева да на прољеће организују референдум с циљем враћања старог назива овог града - Српско Сарајево.

“Организујте референдум и вратите назив Српско Сарајево. На то имамо право и то нам нико не може забранити. Предлажем да то урадимо већ на прољеће”, рекао је Додик на трибини у Источном Новом Сарајеву.


Он је поновио да ће до 5. октобра бити отворена нова болница у Источном Сарајеву и да ће отварању присуствовати предсједник Србије Александар Вучић јер ће болница носити назив “Србија”.

“Србија нам је много помогла овдје, у изградњи музеја, трга, обданишта, а изградићемо још вртића јер има много дјеце која треба да слободно расту и развијају се”, рекао је Додик.

Он је поновио да ће се када постане српски члан Предсједништва БиХ залагати за враћање надлежности Републике Српске јер све оно што су наметнули високи представници, мимо Устава, мора поново да буде испреговарано са представницима Републике Српске.

“Оно што они радили радили су на силу и ја ћу покренути иницијативу да се у Предсједништву БиХ одмах покрене тужба против бивших високих представника који су кршили Дејтонски мировни споразум, што се посебно односи на Педија Ешдауна”, поручио је Додик.

Он је додао да ће, уколико Предсједништво то не буде хтјело урадити, он путем својих дипломатских контаката покушати да доће до неких земаља у свијету које то могу урадити и да да ће бити један од његових основних приоритета.

Према његовим ријечима, неко попут Ешдауна не може да прође некажњено за сва зла која је нанио српском народу.

Додик: У ФБиХ гласати за Српску листу

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је све Србе који имају право гласа у Федерацији БиХ /ФБиХ/ да гласају за кандидате Српске листе за све нивое власти јер се само тако може добити снага за адекватно представљање српског народа у том ентитету.
Додик је новинарима у Источном Новом Сарајеву рекао да заједничка Српска листа, на челу са СНСД-ом, окупља и друге политичке партије и неке важне појединце, као и да је веома захвалан људима који су спремни да се у ФБиХ боре за статус и права српског народа.

“Они имају велику подршку Републике Српске, али морају ући у институције власти, прије свега у парламенте, а можда и кантоналне и ентитетску владу, да бисмо могли више учинити за Србе који су одлучили да тамо живе, да буду безбједни и да имају што више посла”, истакао је Додик.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица