Đokić: Socijalisti dosljedni u svojoj politici i očekuju podršku građana

Đokić: Socijalisti dosljedni u svojoj politici i očekuju podršku građana 07.09.2018 23:11 | Srna

Doboj - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić poručio je večeras da su socijalisti bili maksimalno posvećeni borbi za opšti razvoj Republike Srpske, za napredak svakog njenog dijela i dobrobit svakog sloja društva, te da na predstojećim izborima očekuje podršku građana.

“Mi socijalisti ulazimo u ovu izbornu kampanju sa mnogo optimizma, koji gajimo zbog toga što smo osjetili da je narod Republike Srpske u prethodne četiri godine imao priliku da gleda ko šta radi, kako se ko ponaša i kako ko ostvaruje svoju politiku”, rekao je Đokić novinarima prije početka centralne izborne konvencije SP-a u Doboju.


Lider SP-a istakao je da socijalisti svoju politiku sprovode dosljedno i da žele nastaviti ekonomski rast i razvoj Srpske, a to znači, rekao je, da je potrebna ekonomska i politička sigurnost, lična sigurnost i pun kapacitet svih sloboda u kojima će uživati građani Srpske.

“Rast ekonomski je vidljiv, penzije rastu, plate su u porastu, smanjena je nezaposlenost u Republici, ali ima još mnogo posla i zato želimo da u narednom periodu pred sebe postavimo nove ciljeve i već ih sada imamo”, poručio je Đokić.

On je naglasio da će socijalisti kao partija koja dolazi iz naroda, kroz naredni četvorogodišnji mandat, a zahvaljujući podršci koju očekuje od građana, biti u prilici da sprovodi nove reforme, da gradi bolje odnose u društvu i da razvija Srpsku.

“Nećemo retorikom svađalaštva i ružnih riječi pokušavati da gradimo svoje mjesto u dušama ljudi, želimo predstaviti naše ljude kao sigurnost da taj naš program možemo ostvariti, da dobijemo povjerenje, jer bez povjerenja kod građana sigurno nećemo moći ostvariti ciljeve”, rekao je Đokić, koji je nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice šest.

Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Srđan Todorović očekuje da će ova partija ostvariti najmanje jedan poslanički mandat iz Doboja, kako bi ova lokalna zajednica imala prave predstavnike u Narodnoj skupštini, koji će se boriti za interese svih građana.

Centralnoj izbornoj konvenciji SP-a prisustvovali su i potpredsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Slobodan Milošević, koji je poručio da u ime ove partije daje punu i bezrezervnu podršku socijalistima Srpske da istraju u naporima očuvanja Republike Srpske, te da ostvare što bolji izborni rezultat.

“Mi socijalisti i sa jedne i sa druge strane Drine imamo čime da se dičimo, naš živi spomenik je Dejtonski sporazum, mi smo tvorci Republike Srspke, i želimo da pomognemo našim drugovima socijalistima da istraju u očuvanju Republike Srpske, da obezbede što bolji život za građane i Republike Srpske i BiH”, poručio je Milošević.

Na centralnoj izbornoj konvenciju SP-a u Doboju večeras su predstavljeni kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica