Ђокић: Социјалисти досљедни у својој политици и очекују подршку грађана

Ђокић: Социјалисти досљедни у својој политици и очекују подршку грађана 07.09.2018 23:11 | Срна

Добој - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић поручио је вечерас да су социјалисти били максимално посвећени борби за општи развој Републике Српске, за напредак сваког њеног дијела и добробит сваког слоја друштва, те да на предстојећим изборима очекује подршку грађана.

“Ми социјалисти улазимо у ову изборну кампању са много оптимизма, који гајимо због тога што смо осјетили да је народ Републике Српске у претходне четири године имао прилику да гледа ко шта ради, како се ко понаша и како ко остварује своју политику”, рекао је Ђокић новинарима прије почетка централне изборне конвенције СП-а у Добоју.


Лидер СП-а истакао је да социјалисти своју политику спроводе досљедно и да желе наставити економски раст и развој Српске, а то значи, рекао је, да је потребна економска и политичка сигурност, лична сигурност и пун капацитет свих слобода у којима ће уживати грађани Српске.

“Раст економски је видљив, пензије расту, плате су у порасту, смањена је незапосленост у Републици, али има још много посла и зато желимо да у наредном периоду пред себе поставимо нове циљеве и већ их сада имамо”, поручио је Ђокић.

Он је нагласио да ће социјалисти као партија која долази из народа, кроз наредни четворогодишњи мандат, а захваљујући подршци коју очекује од грађана, бити у прилици да спроводи нове реформе, да гради боље односе у друштву и да развија Српску.

“Нећемо реториком свађалаштва и ружних ријечи покушавати да градимо своје мјесто у душама људи, желимо представити наше људе као сигурност да тај наш програм можемо остварити, да добијемо повјерење, јер без повјерења код грађана сигурно нећемо моћи остварити циљеве”, рекао је Ђокић, који је носилац листе СП-а за Народну скупштину Српске из Изборне јединице шест.

Носилац листе СП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице пет Срђан Тодоровић очекује да ће ова партија остварити најмање један посланички мандат из Добоја, како би ова локална заједница имала праве представнике у Народној скупштини, који ће се борити за интересе свих грађана.

Централној изборној конвенцији СП-а присуствовали су и потпредсједник Извршног одбора Социјалистичке партије Србије Слободан Милошевић, који је поручио да у име ове партије даје пуну и безрезервну подршку социјалистима Српске да истрају у напорима очувања Републике Српске, те да остваре што бољи изборни резултат.

“Ми социјалисти и са једне и са друге стране Дрине имамо чиме да се дичимо, наш живи споменик је Дејтонски споразум, ми смо творци Републике Срспке, и желимо да помогнемо нашим друговима социјалистима да истрају у очувању Републике Српске, да обезбеде што бољи живот за грађане и Републике Српске и БиХ”, поручио је Милошевић.

На централној изборној конвенцију СП-а у Добоју вечерас су представљени кандидати ове странке за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица