Ђокић: Општински одбор радикала приступио социјалистима

Ђокић: Општински одбор радикала приступио социјалистима 10.09.2018 19:10 | Срна

Источно Ново Сарајево - Општински одбор Српске радикалне странке "Др Војсислав Шешељ" Источно Ново Сарајево приступио је данас Социјалистичкој партији, као и више чланова других одбора те странке чији је циљ да наставе политичко дјеловање, али кроз Социјалистичку партију /СП/, рекао је предсједник СП-а Петар Ђокић.

Ђокић је рекао да га радује чињеница да је СП у протеклим годинама изградио такав ниво повјерења, који је започео пред изборе 2014. године, наводећи да су социјалисти имали коректну сарадњу и одговорно се односили према договореном.


"Веома сам захвалан свим нашим новим члановима који су процијенили да је њихова политичка будућност могућа и да ће се она остваривати кроз Социјалистичку партију", рекао је Ђокић новинарима у Источном Новом Сарајеву.

Ђокић је нагласио да је чињеница да сваког дана у СП приступају нови људи те да су неки били ангажовани и у другим политичким странкама.

"Ми са Српском радикалном странком, посебно када је ријеч о Републици Српској, заштити њеног интегритета и остварене државности имамо готово идентичан поглед. Постојале су политичке разлике у неким питањима, али су оне нестале, посебно у посљедње четири године. То је омогућило да се практично обједини та воља и да ови људи од данас постану чланови наше странке", нагласио је Ђокић.

Он је додао да ће то повећати обим чланства, а на изборима број гласова који ће бити усмјерени ка Социјалистичкој партији.

"Захвалан сам за подршку коју грађани Републике Српске дају социјалистима. Ми смо партија која води одговорну политику усмјерену ка борби за економски развој, за пуну политичку стабилност, за очување Републике Српске, њених надлежности, те за њен свеопшти развој", рекао је Ђокић.

Бивши потпредсједник Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" Дејан Шантић изјавио је да је након напуштања ове странке прије годину дана данас приступио Социјалистичкој партији, а разлог је јасан - коректна досадашња сарадња са овом партијом.

"Та сарадња датира још од 1997. године, а данас приступа комплетан општински одбор Источно Ново Сарајево, Рогатице и Трнова. Тога ће бити и у наредном периоду, ово је само почетни корак", рекао је Шантић.

Он је додао да је Српска радикална странка "Др Војсислав Шешељ" у овој општини имала 157 чланова, те да су на синоћњој сједници Општинског одбора готово сви потврдили прелазак у СП.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица