Ђокић: Императив социјалиста економски раст и развој Српске

Ђокић: Императив социјалиста економски раст и развој Српске 24.09.2018 22:49 | Срна

Бањалука - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да су социјалисти дали велики допринос томе да се пензије исплаћују трезорски и томе што су у посљедњих пет година повећане за 19,5 одсто.

“Наставићемо да повећавамо пензије. Данас је почела исплата додатних примања пензионерима за шта је обезбијеђено 18 милиона КМ. То је патриотизам и брига о човјеку”, рекао је Ђокић на предизборној трибини ове странке у Рудом.

Он је навео да је императив социјалиста економски раст и развој, брига о човјеку, борачким категоријама и младим људима кроз конкурентност у запошљавању, али и платама, сарадња са домаћим и страним инвеститорима, браћом из Србије и Русије, али и другима који желе сарадњу са Српском.

Ђокић је истакао да је Рудо мост који чврсто веже Српску и Србију и да се мора наставити развој и унапређење пољопривреде, посебно нагласивши бригу према малинарима овог краја којима морају бити обезбијеђени већи подстицаји и додатне заштитне мјере.

Кандидат за Народну скупштину Српске из Изборне јединице девет Максим Скоко рекао је да највећи проблем општине Рудо представља одлазак становништва, што се мора рјешавати изградњом инфраструктуре заједничким снагама са Владом Србије.

“Изградња Хидроелектране жМрсовож општини Рудо обезбиједиће 1,5 милион КМ концесионих накнада које ће бити уложене у нове пројекте запошљавања. Због тога сви морају да подрже овај пројекат”, нагласио је Скоко.

Носилац листе за парламент БиХ у Изборној јединици три Јаков Галић истакао је да је његов приоритет економски систем Српске јер, како је нагласио, као економиста најбоље зна да ради у привреди.

“Социјалисти у Зворнику запошљавају 1.000 радника и ја Рудом стојим на располагању”, рекао је Галић.

Предсједник Општинског одбора СП-а у Рудом Нинослав Пријовић истакао је да социјалисти оно што обећају то и испуне и да због тога грађани Рудог немају дилему за кога да гласају.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица