Ђокић: Економски развој свих регија у Српској

Ђокић: Економски развој свих регија у Српској 23.09.2018 00:04 | Срна

Угљевик - Носилац кандидатске листе СП за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест Петар Ђокић рекао је да се уз економски развој свих регија у Републици Српској може проводити квалитетна социјална политика.

Ђокић је на предизборном скупу СП у Угљевику рекао да економски развој на овом подручју значи добро управљање свим расположивим ресурсима, те навео примјер Рудника и Термоелектране.

Он је истакао да ће посебну пажњу у овој регији посветити аграрној производњи развојем прехрамбено производних капацитета путем којих ће се у већем обиму моћи прерађивати пољопривредни производи.

Ђокић, који је предсједник СП, додао је да ће бити подстицане и друге дјелатности у области металске, машинске, дрвопрерађивачке и текстилне индустрије.

"Имамо све предуслове да се развијамо, али нам треба осјећај сигурности коју треба да дају институције које ће бити посвећене интересима Републике Српске и њеног народа, што квалитетнији облик сарадње са свијетом, квалитетан дијалог са свима, али и заштита најважније вриједности, а то је Република Српска", навео је Ђокић.

Према његовим ријечима, СП ће послије октобарских избора наредне четири године имати знатно већу снагу у институцијама Републике Српске и БиХ.

Носилац кандидатске листе СП за Представнички дом Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Симо Стакић рекао је да ће се залагати да се врате надлежности које су одузете институцијама Републике Српске.

"Морамо да јачамо Републику Српску и из Сарајева, а не само из Бањалуке", истакао је Стакић.

Кандидат СП за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице шест Душан Илић рекао је да се сигурност која се појављује у слоганима односи на сигурност грађана у социјалном, економском и у безбједносном смислу.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица