Đokić: Ekonomski razvoj – prioritet

Đokić: Ekonomski razvoj – prioritet 10.09.2018 22:26 | Srna

Pale - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je večeras da ekonomski razvoj mora biti prioritet na području Sarajevsko-romanijske regije, posebno u oblasti drvno-prerađivačke industrije.

Đokić je uoči predizbornog skupa SP na Palama rekao novinarima da bi trebalo osnažiti vezu izmeću prerađivača drveta i preduzeća Šume Republike Srpske, radi kvalitetnog snabdijevanja šumskim suplementima i povećanja vrijednosti i obima proizvodnje.


On je istakao da SP u okviru svojih aktivnosti i programa za naredne četiri godine na poseban način želi da se posveti Sarajevsko-romanijskoj regiji koja imaju veoma važne resurse na osnovu kojih može da se kreira dalja uspješna politika razvoja.

Đokić je naveo da značajnu pažnju treba posvetiti i razvoju metalskog sektora koji se odnosi prije svega na Fabriku motora specijalne namjene na Palama, koje želi pojačati poslovnu saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije.

Prema njegovim riječima, i u krugu fabrike “Famos” na Koranu koje je Vlada Republike Srpske dodijelila opštini Pale treba da se gradi poslovna zona kako bi na taj način povećali obim proizvodnje, odnosno broj privrednih društava koja će zapošljavati nove radnike.

Đokić je naglasio da na području koje obuhvata Istočnu Ilidžu, Istočno Novo Sarajevo, Sokolac, Rogaticu i Han Pijesak žele da najdirektnijim mjerama Vlade Srpske podstiču razvoj industrijske proizvodnje.

On je dodao da SP postavalja pred sebe vrlo jasne ciljeve, a to je ekonomska sigurnost, politička i bezbjednosna stabilnost, lična sigurnost i puno slobode Republici Srpskoj.

Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice osam Slobodan Pajić kaže da se ta partija na Sarajevsko-romanijskoj regiji širi i da kreću vrijedno, radno i čestito u izbore kako bi ostvarili najbolji rezultat.

“Cilj nam je dođemo do 100.000 glasova. Svi moramo dati svoj doprinos”, rekao je Pajić.

Kandidat SP za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Jakov Galić rekao je da su došli na Pale kako bi podržali ovaj značajan kraj za Republiku Srpsku, s obzirom da je to kraj koji raspolaže sa značajnim drvnim kapacitetima.

Kandidat SP za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Svjetlana Pržulj kaže da se na listi nalaze kvalitetni ljudi koji mogu ovom kraju da donesu prosperitet i napredak.

Na Palama su predstavljeni kandidati SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice osam i za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice tri.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica