Ђокић: Економски развој – приоритет

Ђокић: Економски развој – приоритет 10.09.2018 22:26 | Срна

Пале - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је вечерас да економски развој мора бити приоритет на подручју Сарајевско-романијске регије, посебно у области дрвно-прерађивачке индустрије.

Ђокић је уочи предизборног скупа СП на Палама рекао новинарима да би требало оснажити везу измећу прерађивача дрвета и предузећа Шуме Републике Српске, ради квалитетног снабдијевања шумским суплементима и повећања вриједности и обима производње.


Он је истакао да СП у оквиру својих активности и програма за наредне четири године на посебан начин жели да се посвети Сарајевско-романијској регији која имају веома важне ресурсе на основу којих може да се креира даља успјешна политика развоја.

Ђокић је навео да значајну пажњу треба посветити и развоју металског сектора који се односи прије свега на Фабрику мотора специјалне намјене на Палама, које жели појачати пословну сарадњу са Министарством одбране Србије.

Према његовим ријечима, и у кругу фабрике “Фамос” на Корану које је Влада Републике Српске додијелила општини Пале треба да се гради пословна зона како би на тај начин повећали обим производње, односно број привредних друштава која ће запошљавати нове раднике.

Ђокић је нагласио да на подручју које обухвата Источну Илиџу, Источно Ново Сарајево, Соколац, Рогатицу и Хан Пијесак желе да најдиректнијим мјерама Владе Српске подстичу развој индустријске производње.

Он је додао да СП поставаља пред себе врло јасне циљеве, а то је економска сигурност, политичка и безбједносна стабилност, лична сигурност и пуно слободе Републици Српској.

Носилац листе СП-а за Народну скупштину из Изборне јединице осам Слободан Пајић каже да се та партија на Сарајевско-романијској регији шири и да крећу вриједно, радно и честито у изборе како би остварили најбољи резултат.

“Циљ нам је дођемо до 100.000 гласова. Сви морамо дати свој допринос”, рекао је Пајић.

Кандидат СП за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три Јаков Галић рекао је да су дошли на Пале како би подржали овај значајан крај за Републику Српску, с обзиром да је то крај који располаже са значајним дрвним капацитетима.

Кандидат СП за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три Свјетлана Пржуљ каже да се на листи налазе квалитетни људи који могу овом крају да донесу просперитет и напредак.

На Палама су представљени кандидати СП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице осам и за Представнички дом парламента БиХ из Изборне јединице три.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица