Дарко Томаш, носилац листе СНСД-а за НС РС: Радимо за народ и не подлијежемо притисцима

Дарко Томаш, носилац листе СНСД-а за НС РС: Радимо за народ и не подлијежемо притисцима 23.09.2018 09:36 | Ведрана Кулага

Народ не заборавља да је СНСД много учинио, како на плану очувања надлежности Српске, тако и на њеном економском и сваком другом јачању. Очекујем да наш мандат за наставак посла који нас чека буде потврђен вољом народа и на овим изборима, рекао је носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС у изборној јединици два Дарко Томаш.

- Грађани већ знају да наша обећања буду испуњена, јер није први пут да нам указују повјерење. Испуњење наших обећања никад није било спорно. То доказују значајни пројекти који су реализовани у корист свих. Споменућу посебно аутопут који за Прњавор и цијелу РС значи много, да не кажем све - рекао је Томаш.

ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих избора?

ТОМАШ: Очекујем убједљиву побједу СНСД-а, вјероватно једну од највећих до сада. Ови избори су изузетно важни са аспекта учвршћивања позиције РС у складу са Дејтонским споразумом. СНСД се дуги низ година са коалиционим партнерима борио да очува уставне надлежности, донесе побољшања у свим сферама живота различитим мјерама - подстицајима привреди, повећавањем пензија и плата, помажући најугроженијим категоријама становништва…

ГЛАС: На чему заснивате оптимизам?

ТОМАШ: Оптимизам потиче од енергије и исказане подршке народа за резултате који су постигнути у претходном времену, не само у мом Прњавору, него широм РС. Људи нам прилазе с радошћу, имају ријечи захвалности, много подршке пружају, конструктивних сугестија дају и чини се да је свима потребно да политика стабилности и континуитета буде настављена и да заједно засучемо рукаве и након избора наставимо започети посао. Свјесни смо да је још много посла пред нама.

ГЛАС: Шта је у основи Вашег политичког и економског програма те шта је окосница кампање?

ТОМАШ: Програм подразумијева континуитет спровођења усвојених политика које су се показале као успјешне. Остају чврсти ставови у вези са очувањем виталних националних интереса и спровођење већ усвојених закључака Народне скупштине РС. На економском развоју много тога је урађено, али систем се свакодневно гради и дограђује, тако да је потребно много пажње и стручности да би биле усвојене нове мјере које ће допринијети пуној економској стабилности. Посебна пажња ће бити посвећена развоју пољопривреде и привреде, мјерама за додатно повећање пензија и плата, запошљавању и отварању радних мјеста, уз трајну бригу о социјално угроженим категоријама, младима, науци, образовању и култури.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

ТОМАШ: Што брже и ефикасније изабрати Владу и наставити започети посао. Очекујемо да ће наредни мандат донијети додатну стабилност и координисану сарадњу власти у РС и наших представника на заједничком нивоу, што у текућем мандату није био случај. То ће додатно ојачати и учврстити положај РС и у политичком и економском смислу.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас и СНСД, а не за некога другог?

ТОМАШ: Радом и залагањем смо већ много пута показали и доказали да радимо у интересу нашег народа и Републике. Имамо изграђен кадар који је спреман да настави да спроводи политике које су доказано добре и да разрађује политике које ће бити још боље и још више помоћи изградњи и развоју РС. Знамо шта треба радити да бисмо сачували и учврстили положај РС и не бјежимо од тешког посла и задатака. Умијемо да изнесемо ставове и не одступамо од њих под притисцима ни домаћих ни међународних фактора и искрено волимо своју земљу и народ те смо спремни да то и покажемо, у сваком тренутку.

Политички противници

ГЛАС: Како оцјењујете противничке кандидате и њихове кампање?

ТОМАШ: Не бих желио да кажем било шта непримјерено, иако се из супротног табора веома често чују погрдне ријечи, чак и лажи, увреде и клевете. Разумијем да се не могу похвалити резултатима, али ако је њихова политика политика омаловажавања и увреда, сматрам да нису дорасли задацима који у наредном периоду стоје пред нама и вјерујем да ће народ то препознати.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица