Чубриловић: Вучићеве тврдње се поклапају са нашим сазнањима

Чубриловић: Вучићеве тврдње се поклапају са нашим сазнањима 26.09.2018 07:46 | ATV

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић каже да тврдње предсједника Србије Александра Вучића да има фрапантне доказе о умијешаности западних сила у изборни процес у Српској долазе од човјека који, како каже, сигурно има најбоље информације на простору бивше Југославије.

“Прије свега, треба имати у виду чињеницу да је то рекао човјек који сигурно има најбоље информације на простору бивше Југославије и његове трдње и констатације треба прихватити тако. Значи, то говори неко ко сигурно много зна о томе. Али, треба гледати и контекст тога да су многи заинтересовани за ове просторе и ове процесе који се воде у БиХ. О томе има и много других свједочења. Дакле, стиче се утисак да се ради организовано, да се ради по диктату, а има много сазнања и сигуран сам да оно што предсједник најављује, то долази од човјека који је, како сам већ рекао, веома добро информисан. Наравно да се те информације поклапају и са сазнањима која имају институције РС”, рекао је Чубриловић за Централне вијести АТВ-а.

Предсједник Народне скупштине РС ће се сутра и састати са предсједником Србије у Београду. Наиме, делегација Народне скупштине РС сутра иде у узвратну посјету Скупштини Србије и том приликом биће потписани и нови споразуми о заједничком раду и сарадњи.

“То је узвратна посјета коју смо договорили кад је предсједница Скупштине Србије Маја Гојковић била у Бањалуци. Потписаћемо споразум који ће дефинисати односе унутар комисија које ће радити, а једна од најважнијих тих комисија је комисија за испитивање утицаја осиромашеног уранијума као посљедица НАТО бомбардовања, како нашег простора, тако и простора Србије, а биће и потписивање других аката који се односе на ту сарадњу”, рекао је Чубриловић за АТВ.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица