Чавић на трибини у Бањалуци: Повећаћемо пензије за 10 одсто

Чавић на трибини у Бањалуци: Повећаћемо пензије за 10 одсто 11.09.2018 21:48 | Срна

Бањалука - Предсједник НДП-а Драган Чавић обећао је на предизборној трибини ове странке у бањалучком насељу Петрићевац од наредне године повећање пензија за 10 одсто свим пензионерима и враћање борцима права на загарантовану пензију.

“Гарантујем, у стању смо да у идућој години обезбиједимо повећање пензија за 10 одсто свим пензионерима и вратимо борцима право на загарантовану пензију, а што је на годишњем нивоу 140 милиона КМ додатних средстава која могу бити обезбијеђена уштедама у републичком буџету”, истакао је Чавић.

Он је навео да ће у оквиру СзП-а, уколико остваре изборну побједу, НДП дати кандидата за предсједника Владе Републике Српске. 

Кандидат НДП-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице три Александар Лукић указао је на тежак положај социјалних категорија, бораца и пензионера, као и на проблем одласка младих. 

Предсједник Градског одбора НДП-а Бањалука Крсто Јандрић рекао је да ова странка има потпуно јасан програм за развој економије у Српској без којег, како је истакао, не може бити развоја ни у другим сегментима. 

Јандрић је увјерен да ће након 7. октобра НДП имати прилику да реализује економски програм који ће омогућити опстанак младих, ново запошљавање, те бољи стандард свих грађана Републике Српске. © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица