Aktiv žena GRadskog odbora SP Banja Luka posjetio roditeljsku kuću

Aktiv žena GRadskog odbora SP Banja Luka posjetio roditeljsku kuću 11.09.2018 17:31 | PR

Banjaluka - Kada smo ih obišle prošle godine u septembru obećale smo im da ćemo ih pratiti i podržavati rad ove roditeljske kuće. Kada dajemo obećanja tada se trudimo i da ih ispunimo.

Za ove  hrabre mališane čije je djetinjstvo nažalost obilježeno malignom bolešću kao i za njihove roditelje ova Roditeljska kuća je mjesto zajedničke borbe i puta ka izlječenju. Evo već više od dvije godine kako je u funkciji i u pravom smislu dokazuje i opravdava svoju svrhu i postojanje.

Roditeljske kuće i jesu osmišljene kao zamjenski dom sa porodičnim ambijentom,psihološka i ekonomska podrška za sve njih.

Na našu veliku žalost svjedoci smo sve češćeg oboljevanja mališana od malignih bolesti kao i sve većeg broja recidiva kod oboljele djece.

Aktiv žena Socijalističke partije gradska organizacija Banja Luka između ostalih svojih aktivnosti  njeguje humanost kao jednu od iskonskih vrijednosti društva. Pratimo dešavanja oko nas i obzirom da pripadamo partiji koja je posebno orjentisana prema socijalnom položaju svih građan , u skladu sa svojim mogućnostima provodimo akcije kojima želimo pomoći onima kojima je pomoć u ovom trenutku potrebna. Na ovaj način želimo se uključiti i dati podršku svim udruženjima i pojedincima kojima je pomoć potrebna.

Žene su posebno osjetljive na pitanja položaja žene u društvu, položaju djece, brige o porodici   i  pratile smo i podržavale aktivnosti  kada je  nastajala ova Roditeljska kuća. Evo uskoro obilježavamo i nedjelju djeteta kojoj  ćemo dati svoj doprinos  sa sličnim  aktivnostima.

         

U kontaktu sa Predsjednicom udruženja Dijanom Berić saznali smo da su im u ovom trenutku potrebna sredstva za higijenu i ovaj put je to naš dar njima. Prilikom posjete prošle godine  donirale smo im školski pribor jer ova djeca imaju organizovanu  nastavu odnosno mogućnost redovnog školovanja u kontinuitetu a ne da djeca polažu na kraju školske godine.

 I kao što smo obećale prošli put tako i sada  kažemo:

 Pratićemo vas i dalje i podržavati rad ove Roditeljske kuće.

                                                                 

                                                                             Predsjednica Aktiva žena GOBL

                                                                                      Darinka Pejić© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica