Актив жена ГРадског одбора СП Бања Лука посјетио родитељску кућу

Актив жена ГРадског одбора СП Бања Лука посјетио родитељску кућу 11.09.2018 17:31 | PR

Бањалука - Када смо их обишле прошле године у септембру обећале смо им да ћемо их пратити и подржавати рад ове родитељске куће. Када дајемо обећања тада се трудимо и да их испунимо.

За ове  храбре малишане чије је дјетињство нажалост обиљежено малигном болешћу као и за њихове родитеље ова Родитељска кућа је мјесто заједничке борбе и пута ка изљечењу. Ево већ више од двије године како је у функцији и у правом смислу доказује и оправдава своју сврху и постојање.

Родитељске куће и јесу осмишљене као замјенски дом са породичним амбијентом,психолошка и економска подршка за све њих.

На нашу велику жалост свједоци смо све чешћег обољевања малишана од малигних болести као и све већег броја рецидива код обољеле дјеце.

Актив жена Социјалистичке партије градска организација Бања Лука између осталих својих активности  његује хуманост као једну од исконских вриједности друштва. Пратимо дешавања око нас и обзиром да припадамо партији која је посебно орјентисана према социјалном положају свих грађан , у складу са својим могућностима проводимо акције којима желимо помоћи онима којима је помоћ у овом тренутку потребна. На овај начин желимо се укључити и дати подршку свим удружењима и појединцима којима је помоћ потребна.

Жене су посебно осјетљиве на питања положаја жене у друштву, положају дјеце, бриге о породици   и  пратиле смо и подржавале активности  када је  настајала ова Родитељска кућа. Ево ускоро обиљежавамо и недјељу дјетета којој  ћемо дати свој допринос  са сличним  активностима.

         

У контакту са Предсједницом удружења Дијаном Берић сазнали смо да су им у овом тренутку потребна средства за хигијену и овај пут је то наш дар њима. Приликом посјете прошле године  донирале смо им школски прибор јер ова дјеца имају организовану  наставу односно могућност редовног школовања у континуитету а не да дјеца полажу на крају школске године.

 И као што смо обећале прошли пут тако и сада  кажемо:

 Пратићемо вас и даље и подржавати рад ове Родитељске куће.

                                                                 

                                                                             Предсједница Актива жена ГОБЛ

                                                                                      Даринка Пејић© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица