Poslušajte kako pravoslavni monasi sviraju “Iron Maiden” VIDEO

Agencije
Poslušajte kako pravoslavni monasi sviraju “Iron Maiden” VIDEO
Poslušajte kako pravoslavni monasi sviraju “Iron Maiden” VIDEO

Iz manastira Tuman, gdje počivaju mošti dva velika čudotvorca – svetog Zosima i svetog Jakova, stiže i jedno pravo muzičko čudo.

Dva mlada monaha, odlučila su da zadrže i njeguju svoju ljubav prema rokenrolu pa, uz blagoslov igumana Dimitrija (Plećevića), redovno sviraju gitare i vježbaju kada im duhovne i svetovne obaveze to dozvole.

Naravno, manastir je to, pa rokerske vještine monah Teofil (Radović) i jeromonah Petar (Bogdanović) održavaju svirajući na akustičnim gitarama, a repertoar im je vrlo neoubičajen, posebno kad je riječ o ljudima koji su se zavjetovali na monaški život.

Na njihovoj “set listi” su i Metallica, Deeo Purple, Partibrejkersi… kao i Iron Maiden, čiji su cover hita “Wasting Love” izveli ekskluzivno pred kamerama portala headliner.rs.

Ovaj nesumnjivo neobičan slučaj ipak nije, zapravo, jedno od brojnih čuda koja se u ovom manastiru zaista dešavaju. Jer, kako kažu monasi iz Tumana, muzika i duhovnost su blisko povezani, a veza rokenrola i pravoslavlja dokazana je već mnogo puta, kroz humanitarne akcije i koncerte rokera za pomoć srpskim svetinjama.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana