Kultni jugoslovenski pop bend iz osamdesetih ponovo na okupu VIDEO

Agencije
 Kultni jugoslovenski pop bend iz osamdesetih ponovo na okupu VIDEO
Kultni jugoslovenski pop bend iz osamdesetih ponovo na okupu VIDEO

Riječka grupa Denis & Denis početkom osamdesetih je žarila i palila jugoslovenskom scenom. U trenutku najveće popularnosti posvađali su se i razišli. Klavijaturista Davor Tolja nedavno je dao intervju u kome je ispričao zbog čega je došlo do prekida saradnje sa Marinom Perazić.

 “Bilo je nekih nesuglasica među nama. Mene je od nje u svakom smislu najviše udaljila vojska, taj period koji sam proveo daleko od Rijeke. Dakle, postojale su nesuglasice, jer su se neki ljudi sa strane htjeli da se miješaju u ono što sam ja hteo da radim. Meni je to išlo na živce i onda je stvar pukla. Nažalost - pukla, jer moram da priznam da mi je žao što je do toga došlo. Ona je nastavila sa solo karijerom, a Edi i ja smo nastavili sa Denis & Denis, ali u rok varijanti”, izjavio je Tolja za riječki Novi list.


Marina Perazić je, prije nekoliko dana, na svom profilu na Fejsbuku objavila plakat kojim najavljuje povratak u matičnu grupu.

Da li su u pitanju samo povremeni zajednički koncerti ili će ponovna saradnja prerasti u nešto više, pokazaće vrijeme.

Marina Perazić, Edi Kraljić i Davor Tolja su se okupljali i ranije. Na dočeku nove 2013. godine svirali su na riječkom Korzou, kada su proslavili 30 godina od prvog koncerta Denis & Denis. A 2015. godine predstavili su kompilaciju demo-snimaka nastalih u periodu između 1982. i 1983. godine.

Davor Tolja je i danas aktivan, svira u rok grupi po imenu Whiteheads.

“Mi smo poletna 'mlada' ekipa, sa prosjekom godina od jedva pedeset. Postojimo već dvije godine i imamo dosta nastupa. Sviramo rokenrol, imamo i nekoliko autorskih pjesama”, izjavio je on.

Marina Perazić je, nakon odlaska iz grupe, devet godina provela u Americi. Po povratku 1998. godine, vratila se pevanju.

Kasnije se nastanila u Novom Sadu i bavila se zumbom i psihologijom. Nekadašnji seks-simbol pop scene osamdesetih bila je učesnica rijaliti šoua “Farma”. Posljednjih godina radi kao di-džej.

“Bježim od pjevanja i popularnosti, ali život me stalno vraća tome. Koliko dugo, vidjećemo”, izjavila je ranije Marina.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana