Hladno pivo: Nećemo svirati umjeto Bajage Karlovcu

Tanjug
Hladno pivo: Nećemo svirati umjeto Bajage Karlovcu

Zagreb - Hrvatski bend "Hladno pivo" koji je bio najavljen da će nastupiti umjesto Bajage i Instruktora na Danima piva u Karlovcu, objavio je da neće održati koncert u tom gradu.

"Kako je bilo pitanja vezanih za našu navodnu svirku u Karlovcu na Danima piva 3.9. o čemu su se juče raspisali razni mediji, odlučili smo razbiti dileme i trileme oko toga: ''Doći ćemo možda popiti pivo, ali nećemo svirati jer ne želimo biti ničija zamjena. Dragi Karlovčani, vidimo se nekom drugom prilikom. Živjeli!", poručili su članovi "Hladnog piva" na svom Facebook profilu.

Uz post postavili su Bajaginu pesmu "Ovo je Balkan".

Mediji su ranije prenijeli da će grupa "Hladno pivo" nastupati umjesto Bajage na "Danima piva" u Karlovcu, a kao razlog su naveli pritisak hrvatskih branitelja na organizatore.

U Gradu Karlovcu na čijem je čelu Damir Mandić iz HDZ objasnili su za "Jutarnji list" da se kod pripreme programa Dana piva svake godine uzima u obzir 15-tak izvođača od kojih je jedan bio i Bajaga.

"Prema načelima kojima se vodimo kod odabira kao što su slobodni termini, programski koncept i finansijski okviri, odabrano je deset izvođača među kojima nije Bajaga", odgovor je Grada Karlovca na upit iz Jutarnjeg lista, u kom ne stoji da je razlog negodovanje branitelja.

Menadžer Bajage i Instruktora Gane Pecikoza negirao je juče za Tanjug da su uopšte zakazali koncert u Karlovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana