Banjaluka ove godine bez “Demofesta”

Agencije
Banjaluka ove godine bez “Demofesta”

Iako su Banjalučani i ljubitelji alternativnog zvuka iz čitave regije već navikli da svakog jula tvrđava Kastel postane centar nove muzičke scene na svima dragom “Demofestu”, ovog ljeta se to neće desiti.

- Nadajući se da smo zaslužili malo razumijevanja i strpljenja onih koji nas vole i uz nas su sve ove godine - prije svih hiljada demo bendova koji su se prijavljivali na naše konkurse, hiljada saradnika i stotina hiljada posjetilaca od osnivanja do danas - ove godine ćemo napraviti pauzu da bismo pripremili novu “Demofest” priču, dostupnu publici u cijeloj regiji - objasnila je za magazin “Lola” Brankica Janković, direktorica ovog festivala.

Pokrenut 2008. godine kao jedinstven regionalni projekat namijenjen promociji i pružanju podrške mladim autorskim bendovima iz bivše Jugoslavije, festival je brzo stekao prepoznatljivost i ugled na muzičkoj sceni.

Pored ovogodišnje “hibernacije” “Demofesta”, Brankica Janković najavila je ipak i neke nove stvari koje su u pripremi.

- U pitanju će biti priča koja traje svakog dana u godini i koja neće imati nikakvih ograničenja - “Demofest” na malim ekranima i internetu - najavila je Jankovićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana