Zvijezda na Bulevaru slavnih se plaća?

Glas Srpske
Zvijezda na Bulevaru slavnih se plaća?

Francuski kompozitor i pjevač Šarl Aznavur platio je 40.000 dolara svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih u Los Anđelesu. Slučaj slavnog šansonjera nije presedan, već je riječ o uobičajenoj proceduri.

“Hollywood Chamber od Commerce” svake godine predlaže dvadesetak ličnosti za dobijanje zvijezde na Bulevaru slavnih.

Ugovorom se slavna ličnost obavezuje da će lično prisustvovati ceremoniji “otvaranja zvijezde” i da će pet godina biti dostupna za organizovanje te ceremonije.

Uplata od 40.000 dolara se prebacuje Holivudskom istorijskom fondu, koji brine o organizaciji događaja na Bulevaru slavnih.

Ako neko želi da ima zvijezdu na Bulevaru slavnih, mora najmanje pet godina da bude popularan i aktivan u muzičkoj, filmskoj ili TV industriji.

Od svih zvijezda koje se trenutno nalaze na stazi slavnih, skoro polovina, njih 47 odsto, pripada kategoriji filma, 24 procenata televiziji, tek 17 odsto muzici.

Postoje i specijalne zvijezde kojima se izražava zahvalnost korporativnim entitetima, organizacijima i drugim ljudima, ali one nisu dio staze slavnih, već se nalaze u privatnom vlasništvu.

Astronauti koji su išli na Mjesec, Nil Armstrong, Edvin Oldrin i Majkl Kolins, imaju svoje posebne zvijezde na Bulevaru slavnih, a da zvijezde nisu rezervisane samo za stvarne ljude dokaz su fiktivni karakteri koji su dobili zvijezdu n

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana