Stalone pod istragom zbog silovanja

Agencije
Stalone pod istragom zbog silovanja

Čuveni holivudski glumac Silvester Stalone našao se pod istragom nakon što ga je jedna žena u novembru prošle godine optužila da ju je seksualno zlostavljao devedesetih godina.

Američki tužioci otvorili su istragu kako bi utvrdili da li čuveni glumac akcionih filmova treba da bude krivično gonjen zbog seksualnog zlostavljanja prijavljenog lani.

- Slučaj je predat policiji Santa Monike, opštine pored Los Anđelesa - navele su lokalne vlasti i dodale da je slučaj povezan sa Staloneom.

Ta optužba dolazi u trenutku sve prisutnijeg pokreta “MeToo”, pokrenutog poslije izbijanja seksualnog skandala u holivudskoj filmskoj industriji.

Glumčev advokat je u decembru rekao da Stalone poriče optužbu, ali je priznao da je imao vezu s tom ženom 1987. godine tokom snimanja jednog filma u Izraelu. Izjavio je da je u to vrijeme bio slobodan i naglasio da djevojka tada nije bila maloljetna. Isto tako tvrdi da je tokom 90-ih godina uopšte nije vidio.

Advokat je dodao da Stalone, koji u julu puni 72 godine, planira tužbu protiv te žene, čije ime nije saopšteno, zbog davanja lažne izjave o njihovoj vezi.

Staloneova portparolka optužbe je nazvala “smiješnom i kategorički neistinitom pričom”. Djevojka koja ga je optužila za silovanje rekla je da je tom činu prisustvovao i Staloneov tjelohranitelj i da se nakon svega osjećala poniženo i posramljeno, zbog čega nije ranije iznijela nikakve optužbe.

Stalone se i prije desetak godina već suočio s optužbama za silovanje, kada ga je 16-godišnja obožavateljka optužila za seksualno zlostavljanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana