Sin Sinana Sakića maltretira očevu ženu

kurir.rs
Sin Sinana Sakića maltretira očevu ženu

Rašid Sakić, sin pokojnog pjevača Sinana Sakića, navodno prijetnjama i ucjenama pokušava 'oteti' imovinu očevoj udovici Sabini, prenosi list “Kurir”.

Rašid je u aprilu izašao iz zatvora nakon što je godinama služio kaznu zbog ubistva. Sinan je, prema pisanju srpskih medija, sina u zatvoru posjetio samo jednom u životu. Kad je Rašid završio u bolnici, Sinan ga uopšte nije otišao posjetiti.

Nakon Sinanove smrti, za porodicu Sakić počeli su problemi, a navodno je za to kriv upravo Rašid. Kako saznaje “Kurir”, Rašid je tražio novac od Sabine, a onda joj je dolazio na kućna vrata i prijetio. Prijavila je policiji da joj prijetnjama i ucjenama pokušava oteti imovinu i iznuditi novac.

“Problemi s njim traju čitav život jer je oduvijek bio problematičan i sklon nasilju. Sinan je zbog njega dolazio u brojne neprijatne situacije, zbog čega je često tražio utjehu u alkoholu. Mnogo puta mu je govorio da se smiri, ali ništa nije vrijedilo”, kaže izvor blizak obitelji.

Izvor dodaje i da je pjevač prije smrti prepisao svu pokretnu i nepokretnu imovinu, pa čak i stanove svoje djece na Sabinu. Za života je svima osigurao krov nad glavom, ali kako bi spriječio nasljednike da prodaju nekretnine i tako ostanu na ulici, sve je prebacio na ženino ime. Rašid navodno stalno od Sabine traži novac pa je već treći dan nakon Sinanove smrti upao u kuću, vrijeđao Sabinu i tražio 10 hiljada eura.

“Sinan se kolegama žalio da njegov sin ne zaslužuje da mu kaže 'zdravo', a kamoli nešto drugo. Ne samo zato što je nezahvalan, već zato što je nasilan prema njima i stalno ih pljačka. Više puta ga je povređivao na razne načine, a on to nije zaslužio”, kaže Sinanov kolega.

Rašid je 2011. pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora jer je ubio svog prijatelja Dragoljuba Despotovića i pokušao ubiti Radomira Lazića 2002. u Loznici. On je sredinom aprila ove godine odslužio 12-godišnju kaznu i pušten je na slobodu. Trenutno živi u Loznici, gdje ga prati glas opasnog čovjeka koji maltretira ljude i prijeti im.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana