Zvezda prijetila, Salcburg imao sreće – u Austriji pada odluka od LŠ

B92
Zvezda prijetila, Salcburg imao sreće – u Austriji pada odluka od LŠ

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 0:0 sa Salcburgom u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabranici Vladana Milojevića odigrali su dobar meč pred praznim tribinama stadiona “Rajko Mitić”, međutim nisu uspjeli da postignu pogodak koji bi ima dosta značio.

Najbolju priliku crveno-bijeli imali su u 70. minutu kada je Miloš Degenek šutirao glavom sa pet metara, a golman Cican Stanković sa gol linije izbio loptu.

U istom napadu lopta je iznenada došla do Nikole Stojiljkovića, međutim napadač Crvene zvezde slabo je reagovao glavom i prebacio loptu preko prečke.

Dobru šansu imao je i Veljko Simić u 89. minutu. Krilni napadač crveno-belih šutirao je sa nekih 16 metara, ali je Stanković ponovo bio na mjestu i odbranio.

Gostujući fudbaleri gotovo da nisu imali pravu šansu na meču i šampion Srbije pokazao je da itekako može da se igra sa prošlogodišnjim polufinalistom Lige Evrope.

Na početku utakmice Zvezda je djelovala veoma dobro, međutim sredinom prvog poluvremena klub iz Austrije preuzeo je inicijativu i bili su bolji protivnik od Zvezde. Tada su gosti stvarali šanse, ali daleko je to bilo od onih pravi stopostotnih.

Salcburg je bio bolji protvnik tokom prvog perioda igre, ali to se ne može reći za drugih 45 minuta. Zvezda je apsolutni dominirala tokom drugog poluvremena, ali lopta nije htjela u gol u tri navrata.

Dva puta je Zvezda pretila u jednom napadu, a potom je i Simić krajem meča dobro šutirao, ali je Cican Stanković spasao Salcburg. Do kraja meča nije bilo šansi i ostalo je 0:0 na semaforu.

Revanš utakmica na programu je za osam dana u Austriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana