Zverevu titula na Završnom mastersu

B92
Zverevu titula na Završnom mastersu

Novak Đoković poražen je od njemačkog tenisera Aleksandera Zvereva sa 2-0 u setovima u finalu Završnog mastersa u Londonu.

Zverev je u O2 areni slavio poslije jednog časa i 20 minuta rezultatom 6:4, 6:3 i upisao svoju najveću pobjedu u karijeri, osvojivši najveći trofej.

Zverev je postao najmlađi teniser koji je osvojio Završni masters još od upravo Novaka Đokovića 2008. godine, kao i prvi Nijemac kojem je to pošlo od ruke još od Borisa Bekera 1995.

On je do titule došao nakon što je pobjedio Rodžera Federera u polufinalu i Novaka Đokovića u finalu, a da ni u jednom od ta dva meča nije izgubio set. Time je postao tek čevtrti teniser u istoriji koji je osvojio titulu na nekom turniru ovim putem, poslije Nadala, Marija i Nalbandiana.

Zverev je odigrao dobar meč, ali se mora istaći da je Novak bio daleko, daleko ispod svog nivoa. Tome u prilog ide i podatak da je on ostvario samo sedam vinera uz čak 23 neiznuđene greške.

Srbin poslije ovog poraza ostaje na pet osvojenih Završnih mastersa, jedan manje od Rodžera Federera.

Đoković i Zverev su odlično počeli meč i lako dolazili do svojih servis gemova. Sašin servis je radio odlično, dok je Novak kontrolisao ritam poena na svoj servis bez greške.

Prvu ozbiljniju šansu Zverev je imao na 4:4 u prvom setu kada je došao do 15:30. Novak se iz tog problema izvukao odličnim bekhendom, ali onda greškom poklonio brejk šansu rivalu.
 

Potpuni kolpas, pravo niotkuda, Đoković je doživio greškom iz forhenda i Nemac je potom odservirao za set bez ikakvih problema.

Drugi set je počeo loše za srpskog tenisera s obzirom da je već u prvom gemu pretrpio brejk, ali je odmah uspio da ga vrati i dođe do novog izjednačenja.

Đoković do trenutka kada je izgubio servis u prvom setu nije izgubio servis na cijelom turniru, ali mu se u trećem gemu druge dionice to desilo treći put zaredom.

Neshvatljiv pad u igri bio je izgleda posljedica umora, barem se tako moglo zaključiti gledajući meč, a Zverev je poveo sa 6:4, 3:1 i time konačno potvrdio brejk.

Novak je igrao sve bezvoljnije, ali je uspijevao da smanji prednost Zvereva svaki put. Ipak, brejka nije bilo, a ni brejk lopti. Najbolju priliku imao je u šestom gemu seta kada je propustio 0:30.

Zverev je nastavio da igra maestralno i na 5:3 je, prilikom riterna, došao do prvih meč lopti za najveći trofej u karijeri. Nije iskoristio prvu, ali jeste drugu i osvoji Završni masters u Londonu.

Ovim mečom završena je ATP sezona za 2018. godinu koju će Novak Đoković završiti na prvom mjestu, poslije jedne veoma turbulentne, ali uspješne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana