Novak: “Kao dete sam video šta je vera, pogotovo kad ste iz male zemlje”

B92
Novak: “Kao dete sam video šta je vera, pogotovo kad ste iz male zemlje”

Srpski teniser Novak Đoković pokazao je pred početak osmog finala US opena ima glavni sastojak potreban za trijumf – vjeru u sebe.

Đoković će igrati protiv Huan Martina Del Potra koji igra odlično na turnir i skoro sigurno će biti žestok protivnik, ali se nekako čini lakšim kada Đoković izađe na teren spreman.

Nekoliko sati prije početka finala na društvenim mrežama je podelio inserte iz filma koji je ESPN radio o njegovom velikom povratku na teren.

Novak je neočekivano pobjedio u Londonu i osvojio Vimbldon pobjedom nad Kevinom Andersonom u tri seta, ali je možda značajniji trijumf bio u polufinalu nad Rafaelom Nadalom kada je poslije pet setova trijumfovao i zvanično potvrdio da se vratio.

“Moram da se vratim kada sam imao šest ili sedam godina kada sam verovatno po prvi put počeo da razumem šta znači vere u nešto. Posebno kod nekoga ko dolazi iz male zemlje u vreme rata. Vera je nešto što nije koštalo ništa, niste morali za nju ništa da platite, samo da je imate, negujete i oslanjate se na nju u najtežim trenucima. Svakog dana imate trenutke ranjivosti ili sumnje. Pitate se da li možete da uradite nešto ili ne”, objasnio je Đoković.

Srbin će igrati svoje osmo finale u Njujorku. Dva puta je pobjeđivao, šest puta gubio, a poslije osvajanja Golden mastersa trijumfom u Sinsinatiju, ima šansu da se približi Rafaelu Nadalu (17) po broju GS titula i osvoji svoju 14.

Kako kaže, dotle ne bi stigao sam.

“Vrlo sam srećan što oko sebe imam neverovatna ljudska bića, koja me vole i brinu o meni i koja svoje srce, energiju i trud posvećuju tome da ja živim svoje snove. U teškim trenucima tako rastete, nikad ništa ne bih vratio jer se stvari sa razlogom dešavaju u životu. Svako veruje u nešto, a najviše od svega bi trebalo da verujemo u sebe”, rekao je Đoković.

Finale US opena počinje u 22 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana