Njujorška publika rasplakala Osaku, Serena je tešila

Agencije
Njujorška publika rasplakala Osaku, Serena je tešila

Šampionka US opena Naomi Osaka zaplakala je na dodjeli nagrada zbog zvižduka sa tribina, koji su bili upućeni sudiji i organizatorima.

Njujorčani nisu zviždali Osaki, iako su mnogi to tako protumačili, već su bili nezadovoljni kako se arbitar Karlos Ramos ponio prema najvećoj teniserki svih vremena.

Ramos i Serena Vilijams imali su žestok obračun u završnici drugog seta, pošto je Portugalac oduzeo poen, a potom i gem Amerikanki.

To je veoma razljutilo Vilijams, meč je bio prekinut na nekoliko minuta, ali sudija nije želio da promjeni odluku i Osaka je povela sa 5:3. Mlada Japanka kasnije je osvojila turnir, ali nije znala kako da se postavi i što je najgore činilo se kao da joj je krivo što je osvojila, a sve zbog negodovanja publike.

Navijači na tribinama nisu se poneli fer prema Osaki, ali i njih treba razumijeti jer je Serena domaća teniserka i vjerovatno najveća svih vremena. Vilijams se na dodjeli ponijela kao prava šampionka pošto je zagrlila Naomi, koja je plakala zbog zviždanja.

Serena se potom obratila publici i rekla da Osaka ovo nije zaslužila i da joj pruže podršku, što su oni i uradili.

Mnogi osuđuju publiku, ali kako bi reagovali Švajcarci da se ovo desilo Federeru u Cirihu, ili Španci u Madridu za Nadala, odnosno Srbi u Beogradu za Novaka?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana