Đoković nakon pobjede u Majamiju: Iskren da budem, izgubio sam fokus

B92
Đoković nakon pobjede u Majamiju: Iskren da budem, izgubio sam fokus

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, obratio se novinarima poslije teško izvojevane pobjede u trećem kolu Mastersa u Majamiju.

Novak ovoga puta sprečio je iznenađenje i u tri seta savladao je Argentinca Federika Delbonisa (7:5, 4:6, 6:1).

Da budem iskreno, izgubio sam fokus. Trebalo je da budem mentalno jači u prvom setu i na kraju drugog. Uspeo sam da igram veoma dobro u poslednjim gemovima prvog seta, da napravim brejk i povedem, ali sam onda odigrao nekoliko loših”, rekao je Đoković.

Srpski teniser prije nedelju dana eliminisan je od Filipa Kolšrajebera na startu turnira u Indijan Velsu, a ovoga puta to isto nije dozvolio da mu se desi protiv Delbonisa.

Svaka čast i Federiku. Kontrolisao je tempo, a ja sam se povukao. Nisam imao dubinu u udarcima i on je to iskoristio. Mislim da su prva dva ili tri gema trećeg seta bila odlučujuća. Borio sam se, trudio da budem pristutan i da povratim poziciju na terenu. Poslednja četiri gema su bila fantastična, tako da sam na dobar način završio”, kaže Novak.

Slijedeći protivnik Đokoviću biće nezgodni Roberto Bautista-Agut.

“Mislim da dobro udaram lopticu, samo mi je potrebno malo više konstantnosti, da držim visok nivo igre tokom celog meča. To će biti ono što će pobediti u duelu sa Bautistom. On je jedan od tenisera koji vas tera da se oko svakog poena maksimalno potrudite. Ne pravi mnogo grešaka i trči dosta”, zaključio je Đoković.

Agut se u osminu finala plasirao poslije pobedje nad Fonjinijem, a prethodno je savladao Janka Tipsarevića (6:4, 6:4). Duel Novaka i Bautiste na programu je u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana