Dejan Todorović, košarkaš Mursije za “Glas Srpske”: Još nijednom nisam zakucao

Milan Zubović
Dejan Todorović, košarkaš Mursije za “Glas Srpske”: Još nijednom nisam zakucao

Nisam još nijednom zakucao i potrajaće malo dok se baš dobro ne oporavim. Nije to preporuka ljekara već moj osjećaj i ne želim da forsiram odmah po povratku na teren. Ovako je priču za “Glas Srpske” započeo košarkaš Mursije rodom iz Mrkonjić Grada Dejan Todorović koji je prošlog septembra povrijedio ligamente koljena i proteklog vikenda vratio se na teren. Inače, povremeni reprezentativac Srbije poznat je po snažnim spektakularnim zakucavanjima zbog kojih je dobio nadimak “monstrum” iz Mrkonjić Grada.

GLAS: Kakav je osjećaj vratiti se na parket?

TODOROVIĆ: Čudan, jako čudan, ali istovremeno prijatan. Prošlo je dosta vremena kada nisam mogao da hodam, kamoli da trčim tako da sam sada veoma zadovoljan. Jedino je poraz od Burgosa malo pokvario moj povratak, sli smo se srećom spasili ispadanja tako da je pritisak manji i sve je lakše. Ipak, osjećam se vrhunski još samo taj neki osjećaj za igru pet na pet da se vrati jer sam dugo bio bez kontakta sa loptom dok sam fizički spreman.

GLAS: Postoji li psihološka blokada kada izađete na teren?

TODOROVIĆ: Šta znam. Nikada ranije nisam imao problema sa fizikalijama i ovo mi je prva ozbiljna povreda. Period oporavka bio je jako dug, veoma zahtjevan  i bitno je da sada nema problema te da sam ponovo na terenu. Ima malo straha, ali ne toliko koliko bi neko očekivao. Mnogo je gore slušati druge kada pričaju o povredi nego sam proći kroz to. Psihički sam to super podnio i to je sada davna prošlost.

GLAS: Šta je bilo najteže tokom oporavka?

TODOROVIĆ: Vrijeme, koje nije nikako prolazilo. Prva tri-četiri mjeseca nekako izdržiš jer si pod stalnom pratnjom ljekara i skoro da učiš hodati te paziš na svaki korak što te zaokupi i ne razmišljaš mnogo o drugim stvarima. Kada je to prošlo došao je period kada sam gledao drugove dok igraju pa te povuče da im se pridružiš i to je bilo ono najgore. Ta “zaraza” košarkom nije popuštala, a ne možeš da im se pridružiš.

GLAS: Kakav je plan za dalje obzirom da je kraj sezone?

TODOROVIĆ: Iskreno, nemam specijalnih planova. Imam ugovor sa ekipom i član sam Mursije pa ćemo vidjeti šta će se desiti dalje. Neću ništa da govorim prije vremena, ali ljeto je dugo.

GLAS: Prije dvije godine učestvovali li ste na Ljetnjoj NBA ligi. Imate li u planu nešto tako ovog ljeta?

TODOROVIĆ: Ne. Neće biti ništa od toga. Prije dvije godine sam otišao tamo jer nisam dovoljno igrao u Bilbauu pa sam se odlučio na taj potez zbog podizanja mog samopouzdanja. Neće biti ponavljanja te epizode jer to nije moj fah. Nisam bio draftovan i Amerikanci polažu malo vremena u igrače koji nisu njihovi. Imaju svoje igrače na koje polažu prava i ako oni ne pokažu ono što se od njih očekuje onda možeš da dobiješ priliku.

GLAS: Nadate li se se pozivu selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića na pripreme za Svjetsko prvenstvo?

TODOROVIĆ: Spreman sam za sve i imam želju da zaigram, ali isto tako znam i igrače koji će biti pozvani te kakav će biti sastav. Neće biti nimalo lako zaslužiti poziv na pripreme, kamoli biti među 12 putnika na Mundobasket. Imam veliku želju da igram i pričao sam sa Đorđevićem na tu temu. Vjerujem da ću biti spreman pred početak priprema i ako dobijem poziv odazvaću pa šta bude dalje, nikad se ne zna.

Maleriozni Kuzmić

GLAS: Bili ste cimer košarkašu Real Madrida Ognjenu Kuzmiću tokom juniorskog staža, a i on ove sezone nije imao sreće sa povredom pa je propustio veliki dio sezone. Koliko ste u kontaktu?

TODOROVIĆ: Skor pa redovno se čujemo. Ne znam je li nesreća ili nije jer se to nikad ne zna. Ima skoro godinu kako Ognjen vuče povrede i sada mu je problem da se vrati u formu jer je u velikoj ekipi gdje se teško ulazi u najboljih 12. Najvažnije je da smo se obojica oporavili pa ćemo se boriti za mjesta.

 

Posjeta rodnom kraju

GLAS: Kad planirate posjetu rodnom Mrkonjić Gradu?

TODOROVIĆ: Za nekih sedam dana završavamo sezonu i odmah bih krenuo, ako me supruga pusti (smijeh). Šalim se naravno. Trebalo bi da dođem tada, ako ne onda krajem juna sam kod porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana