Troicki igra na turniru u Banjaluci

Dušan Repija
Troicki igra na turniru u Banjaluci

Banjaluka - Porvatnik na ATP tur poslije jednogodišnje suspenzije srpski teniser Viktor Troicki mogao bi da nastupi na čelendžeru u Banjaluci koji se održava od 8. do 14. septembra!

Ovu informaciju potvrdio je izvor "Glasa Srpske", blizak organizatorima turnira u Banjaluci.

- Bilo je kontakata sa Troickim i postoji  velika mogućnost da on nastupi u Banjaluci - potvrdio je naš izvor.

Pošto su male šanse da će Troicki do tada obezbijediti dovoljan broj poena kako bi se našao u glavnom žrijebu turnira, organizatori će mu vjerovatno morati ponuditi specijalnu pozivnicu.

- Mislim da oko toga neće biti problema. Organizatoru svakog čelendžera, pa i većine ATP turnira bila bi čast da takav igrač nastupi na njihovom turniru i mislim da će dodjela vajld karte biti formalnost - rekao je sagovornik "Glasa Srpske".

Nekada 12. teniser svijeta i sam je najavio da će poslije turnira u švajcarskom Gštadu, na kojem je u petak naveče igrao četvrtfinale protiv Fernanda Verdaska, tražiti pozivnicu od organizatora turnira u Kicbilu, a potom preći na čelendžere.

Turnir u Banjaluci odlično mu se uklapa u raspored. Naime, te sedmice nema ATP turnira zbog mečeva Dejvis kupa, a Troicki je već ranije najavio da neće nastupiti za Srbiju u meču protiv Indije za opstanak u Svjetskoj grupi, pošto mu se ovaj termin ne uklapa u kalendar.

Srpski as tada će nastupiti na jednom od pet čelendžera, a u konkurenciji Šćećina (Poljska), Istanbula (Turska), Sevilje (Španija) i Bijele (Italija), dolazak u Banjaluku nameće se kao logičan slijed događaja. On je u Banjaluci posljednji put nastupio 2005. godine kada je imao 19 godina. Već tada je pokazao veliki potencijal, pošto je u finalu izgubio od Grka Vasilisa Mazarakisa.

Kreće od nule

Iako je trenutno 847 igrač na svijetu sa 20 bodova, Troickom će u ponedjeljak biti obrisan i taj rezultat, ali će mu biti upisani bodovi sa turnira u Gštadu. Plasmanom u treće kolo osvojio je 45 bodova, a u petak naveče imao je priliku da pobjedom protiv Fernanda Verdaska osvoji dodatnih 45 bodova. 

Pobjedniku 90 bodova

ATP čelendžer u Banjaluci spada u jače turnire iz ove kategorije, pošto pobjedniku pripada 100 ATP bodova. Radi usporedbe, plasman u treće kolo jednog od četiri grend slem turnira donosi 90 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana