Tekstilac dočekuje Borac

Agencije
Tekstilac dočekuje Borac

Derventa/Šamac - U prvoj utakmici baraža za popunu Prve lige Republike Srpske u Derventi će danas od 17.30 časova snage odmjeriti domaći Tekstilac i šamački Borac.

Nakon što su eliminisali Goricu iz Pučila, ukupnim rezultatom 3:0, fudbaleri Tekstilca usmjerili su svu pažnju današnjem okršaju godine.

Pred Dervenćanima je šansa da kroz dvostruko odmjeravanje snaga, protiv Borca iz Šamca, steknu status prvoligaša, što bi bio najveći poslijeratni uspjeh fudbala ovog posavskog grada.

- Nismo se uplašili šanse koja nam se pružila. Doduše, svjesni smo da, generalno gledano, naš protivnik ima ulogu favorita, jer je objektivno, kvalitetniji od nas. Međutim, to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Naprotiv, imamo dovoljno motiva da nadmašimo sebe i već poslije prvog meča otvorimo prvoligaška vrata - rekao je trener Tekstilca Mitar Lukić.

I u Šamcu mladići trenera Predraga Lukića vrijedno su radili, svjesni da ih ne čeka jednostavna prepreka u Derventi.

- Ekipa je psihološki spremna, fizički smo takođe dobro pripremljeni, ali su nam ranije "tekstilci" znali prirediti neprijatna iznenađenja. Sada je prilika da im vratimo za gubitak nekoliko prvenstvenih bodova iz naših drugoligaških vremena - naglasio je kormilar Borca Predrag Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana