Pet pojačanja za mirnije proljeće fudbalera Krupe

Danijel Radujković
Pet pojačanja za mirnije proljeće fudbalera Krupe

Banjaluka - Ekipa Krupe iz Krupe na Vrbasu sa petoricom novih fudbalera 21. januara započeće pripreme za proljećni dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nekadašnji fudbaler i jedan od najboljih strijelaca ekipe prošle sezone Marko Mazalica vratio se u klub iz Superligaša Srbije Donjeg Srema i biće veliko pojačanje u napadu.

- Pored Mazalice došli su Dejan Skopljak iz švajcarskog Cofingema, zatim Aleksandar Jovičić i Nebojša Stjepanović iz banjalučkog Borca koji će i dalje ostati na pozajmici kao i nekadašnji igrač Slobode iz Mrkonjić Grada Radenko Brković. Niko nije napustio klub od igrača koji su započeli sezonu. U razgovoru smo sa još dva-tri igrača, ali ne bih još o imenima. Sačekaćemo da vidimo kako će se odvijati situacija pa ćemo odlučiti šta ćemo - kazao je predsjednik kluba Dragomir Ilić.

Prvi dio priprema za iskušenja u Prvoj ligi obaviće na svom terenu.

- Nakon prozivke, 22. januara imaćemo sistematski, a 23. testiranja. Radili bismo u Krupi do 9. februara. Imamo opcija za odlazak na pripreme, ali još nismo ništa definitivno dogovorili. Uglavnom, otputovaćemo da bismo se što bolje pripremili - dodao je Ilić.

Kao debitant u društvu najboljih ekipa Republike Srpske Krupa je prvi dio sezone završila na sedmom mjestu tabele sa 21 bodom.

- S obzirom na to da smo debitanti u ligi dosadašnji rezultat je dobar. Cilj nam je  stabilizacija kluba i da zadržimo status prvoligaša. Zbog reorganizacije lige, kako sad stvari stoje, ispašće najmanje pet klubova tako da bi veliki uspjeh bio da opstanemo u društvu najboljih. Imamo mladu ekipu pa želimo da kroz utakmice sa jakim protivnicima afirmišemo igrače te tako pomognemo i Borcu jer bi oni najbolji mogli preći na Gradski stadion - zaključio je Ilić.

Prvo kolo

Prva liga Republike Srpske nastaviće se 7. marta utakmicama 14. kola. Krupa će u prvoj utakmici proljećnog dijela šampionata dočekati Proleter iz Teslića koji je trenutno posljednji na tabeli sa svega osam osvojenih bodova. Prva liga će od naredne sezone umjesto sadašnjih 14 imati 12 klubova, tako da će iz lige ispasti najmanje četiri ekipe, a moguće je i još više u zavisnosti od rezultata ekipa iz RS u Premijer ligi BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana