Mladost iz Mrkonjić Grada sa Stankovićem kompletirala tim

Milan Zubović
Mladost iz Mrkonjić Grada sa Stankovićem kompletirala tim

Mrkonjić Grad - Rukovodstvo Mladosti angažovalo je Dušana Stankovića za takmičenje u Ligi BiH, čime je praktično kompletiralo ekipu za iduću sezonu.

On je peto pojačanje ekipe ovog ljeta i na poziciji centra zamijeniće Dragana Tubaka, koji je član Mrkonjićana bio tokom Lige za opstanak, ali i pored velike želje uprave za nastavak saradnje, nisu uspjeli da postignu dogovor sa njim, pa su pribjegli drugom rješenju.

- Nismo mogli da ispratimo Tubakove finansijske uslove, pa smo angažovali Stankovića, čime smo kompletirali ekipu. Postoji mogućnost da dovedemo još jednog mladog igrača koji želi da trenira i napreduje, a igra na poziciji beka ili niskog krila umjesto Ljuboje, koji ima ugovor sa nama, ali i neke druge prioritete - izjavio je sportski direktor Mladosti Miladin Rmuš.

Stanković je rođen 12. februara 1994. godine u Beogradu i tri puta je bio član OKK Beograd. Seniorsku košarku zaigrao je u Mega Vizuri, da bi dres “klonfera” prvi put nosio tokom sezone 2013/14, a potom jedan dio 2014. bio član ekipe Turi Svitavi iz Češke. Zatim se vratio kući, pa drugi put obukao dres OKK Beograd i tu ostao sve do 2016. kada je prešao u makedonsku Strumicu. Prošla sezona bila mu je treća među Beograđanima.

Prije Stankovića ekipu su pojačali bekovi Koča Jovović i Stefan Mitrović, koji su stigli iz Vršca, krilo Gojko Sudžum, kao i krilni centar Miloš Marković. Iz prošlosezonskog tima ostali su Vladimir Aleksić, Srđan Milanović, Đorđe Aleksić, Sreten Kljajić i Dušan Jotić. Prošle sezone Mladosti je zamalo izmakao plasman u Ligu za prvaka BiH, dok su u Ligi za opstanak bez većih problema stigli do zadatog cilja.

Pripreme

Početak priprema za novu sezonu u Ligi BiH zakazan je za 27. avgust, dok će jedna grupa krenuti sa radom između 10. i 15. avgusta. Sve bi trebalo da bude obavljeno u Mrkonjić Gradu, kao i na obližnjoj Balkani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana