Mijić spasio fudbalera od gušenja

Nenad Đerić
Mijić spasio fudbalera od gušenja

Kozarska Dubica - Trener golmana Borca iz Kozarske Dubice Zoran Mijić (36) postao je junak dana, ali ne zato što je svojoj ekipi donio važnu pobjedu, već što je spasio život fudbaleru Rudar Prijedora Nemanji Mariću.

Bivši golman kluba iz Dubice tokom prijateljskog meča između Borca i Rudara izvadio je jezik Mariću, koji je poslije jednog duela ostao nepomično da leži na zemlji. Iskusni Mijić je ostao pribran u odlučujućim trenucima, jer su bukvalno minuti odlučivali hoće li se 20-godišnji Marić ugušiti. Zanimljivo je da je Mijić ovaj podvig uradio baš na svoj 36. rođendan, kada je potvrdio ljudsku veličinu.

- Cijelu noć nakon utakmice nisam oka sklopio. U ponedjeljak sam otišao u prijedorsku bolnicu sa igračem Borca Nikolom Đurašinovićem i golmanom Mladenom Tonkovićem da se uvjerim da li se Marić uspješno oporavlja. Hvala Bogu da sam uspio da ga spasem i da nije bilo težih posljedica. Htio sam da mu poželim srećan oporavak. Bio sam i u domu Nemanjinih roditelja, koji su, uz riječi zahvalnosti, kazali da sam im "treći sin", eto ispade, "rođen" baš na dan svog rođenja - kazao je Mijić.

Popularni Mrmi, pored Borca, nastupao je i za bijeljinski Radnik i Ravan iz Međeđe, a ovo nije bio prvi put da je pomogao nekom fudbaleru. Godine 1997. u meču Dubičana protiv BSK-a u Banjaluci na isti način je pokazao prisebnost i hrabrost kada je pomogao tadašnjem igraču "romantičara".

- Tada sam bio u depresiji, šok je to veliki, pa se i ne sjećam kom fudbaleru sam spasao život. Ovoga puta nisam imao dilemu. Stižu čestitke sa svih strana, zahvalio bih svima na podršci, silnim porukama telefonom, na društvenim mrežama. Interesuju se predstavnici medija, iz emisije serijala Radio-televizije Republike Srpske "Heroji fenomeni". Ipak, uz zadovoljstvo što je Marić dobro, najviše me obraduju poruke iz Prijedora. Sigurno od uzbuđenja, ni sam ne znam ko je zvao, ali zahvalili su mi i iz grada Prijedora - istakao je Mijić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana