Mijatović vodio Borac M:tel do pobjede na oproštaju

Siniša Kotaraš
Mijatović vodio Borac M:tel do pobjede na oproštaju

Banjaluka - Aktuelni osvajači Kupa BiH rukometaši Borca m:tel savladali su šampiona BiH Izviđač iz Ljubuškog rezultatom 25:23 (11:12) i na taj način stekli prednost u finalnoj seriji plej-ofa koja se igra na dvije pobjede.

Sudar dvije najbolje ekipe u BiH donio je krajnje uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu u kojoj su se Banjalučani bolje snašli i slavili trijumf koji može donijeti petu po redu titulu šampiona.

- Po ko zna koji put vratili smo se u meč kojeg smo gubili i pokazali da ova ekipa ima karakter kakav ni jedan naš protivnik nema. Kada je najpotrebnije ova ekipa zaigra kako treba, uhvati priključak i na kraju stigne do pobjede. Ono što me posebno raduje to je da u svakoj utakmici neki drugi pojedinac “iskoči” u prvi plan i bude najzaslužniji za uspjeh. Na ovoj je, uz iskusnog Bojana Ljubišića, mladi Srđan Mijatović bio u glavnoj ulozi pa me zaista raduje ta naša širina, ali velike čestitke zaslužuju i svi ostali - naglasio je trener “crveno-plavih” Mirko Mikić.

Ipak, prema njegovim riječima, još ništa nije riješeno jer je Izviđač pokazao da je kvalitetan i krajnje težak protivnik pa je i dalje sve otvoreno.

- Svakako, “skauti” su se pokazali kao težak protivnik i siguran sam da oni sada očekuju kako će na svom terenu postići dvije pobjede. Nadamo se da možemo da u jednoj od tih utakmica ponovo slavimo i veoma je bitno to što je psihološka prednost sada na našoj strani. Uz to, imamo sada punih sedam dana da se odmorimo jer smo ove sezone odigrali čak 52 utakmice - kategoričan je Mikić.

Jedan od junaka pobjede Srđan Mijatović oprostio se na ovoj utakmici od banjalučke publike jer po završetku finalne serije odlazi u Španiju u redove tamošnjeg prvoligaša Puente Henila.

- Osvojili smo Kup i prava kruna sezone bila bi kada bismo osvojili i prvenstvo BiH. Odlazim iz Borca i želio bih da to uradim sa duplom krunom. To bi bio najljepši način da se oprostim od grada i kluba u kojem sam ponikao - istakao je Mijatović.

Druga finalna utakmica plej-ofa za prvaka BiH biće odigrana u Ljubuškom 8. juna, a eventualna treća, takođe na terenu Izviđača četiri dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana