Međunarodni karate turnir Banjaluka open 2017: Kastra najuspješnija

Darko Pašagić
Međunarodni karate turnir Banjaluka open 2017: Kastra najuspješnija

Banjaluka - Članovi Karate kluba Kastra iz Banjaluke bili su najuspješniji na 13. Međunarodnom turniru "Banjaluka open 2017", koji je organizovao KK "Sinđelić".

U konkurenciji 678 takmičara iz 37 klubova Republike Srpske, FBiH, Hrvatske i Srbije Kastra je osvojila 77 medalja (25 zlatnih, 24 srebrne i 28 bronzanih) i sa 151 bodom bila ubjedljivo najbolja u generalnom plasmanu. Iza njih plasirala su se još dva banjalučka kluba. Drugo mjesto pripalo je KK "Šesnaesta" sa 52 boda (32 medalje - sedam zlatnih, šest srebrnih i 19 bronzanih), a treće Školi karatea Karate kluba Šotokan sa 46 (24 odličja - osam zlatnih, šest srebrnih i deset bronzanih).

- Iako smo prilično mlad klub ovu sezonu smo otvorili kao iz snova i već se sa drugog takmičenja vraćamo kao najuspješniji u generalnom plasmanu. Prvi put bilo je to u februaru u Tuzli, gdje je održan turnir u organizaciji KK Do. Ipak, uspjeh u Banjaluci nam je daleko draži, jer smo ga ostvarili u veoma jako konkurenciji, ali i pokazali da se na nas može najozbiljnije računati kada su u pitanju visoki dometi - naglasila je Dragana Branković, trener Karate kluba Kastra koji je na ovoj smotri nastupio sa 41 takmičarom.

Kastri su pripali i pehari namijenjeni najboljem takmičaru i takmičarki. Kod muškaraca je to Strahinja Branković, koji je nastupio u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, gdje je osvojio čak osam odličja (tri zlatna, četiri srebrna i jedno bronzano), dok je kod djevojaka najbolja Mihaela Vujkovac sa pet odličja (četiri zlata i jedna bronza). Razloga za zadovoljstvo imao je i trener Škole karatea Karate kluba Šotokan Rajko Vranješ čiji su takmičari bili treći u generalnom plasmanu.

- To je sjajan uspjeh, kada se zna da su članovi moga kluba nastupili samo u katama, pojedinačno i ekipno. Da smo imali predstavnike u borbama, pojedinačno i ekipno, uspjeh bi sigurno bio daleko veći. Pohvalio bih odličnu organizaciju i siguran sam da su ovakvi turniri najbolja promocija karatea - rekao je Vranješ.

"Sinđelić"

Trener "Sinđelića" Miroljub Kremenović bio je prezadovoljan poslije uspješno organizovane smotre.

- Raduje me što je turnir u potpunosti ispunio očekivanja i sa 678 takmičara bio jedan od najbrojnijih koje smo organizovali. Drago mi je što svi iz Banjaluke nose lijepe utiske. Podijelili smo 118 kompleta medalja, još 200 učesničkih odličja za početnike. Kao što je i običaj rezultati takmičara domaćeg kluba nisu zbrajani u generalnom plasmanu, ali sam zadovoljan nastupom "Sinđelića" - rekao je Kremenović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana