Ljubiša Ćosić: Slavija će imati mnogo veće ambicije

Siniša Kotaraš
Ljubiša Ćosić: Slavija će imati mnogo veće ambicije

Istočno Sarajevo - Iako su u prošlu sezonu ušli sa visokim ambicijama te u prvih pet kola ostvarili četiri pobjede, fudbaleri Slavije su se na kraju borili za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.

Na kraju, “sokolovi” su uspjeli da zadrže prvoligaški status i sada ostaje da se vidi da li Slavija može da u narednoj sezoni pokaže da je to bio samo, uslovno rečeno, trenutak slabosti.

Predsjednik Ljubiša Ćosić najavio je skoro održavanje sastanka klupskog rukovodstva, a odmah zatim i početak priprema za naredno prvenstvo, na kojem će učestvovati samo deset klubova.

- Slavija je imala tešku i iscrpljujuću sezonu, u kojoj smo očekivali mnogo više, a na kraju morali da budemo zadovoljni ostvarenim. Naravno, u idućoj sezoni će naše ambicije biti daleko veće, i to uopšte ne krijemo. Sada nas očekuje sastanak Upravnog odbora, koji će biti održan u narednih nekoliko dana, na kojem ćemo da usaglasimo ciljeve djelovanja u narednoj sezoni. Potom će stručni štab obaviti prozivku i do 5. jula bi ekipa morala da počne sa pripremama za naredno prvenstvo - istakao je Ćosić.

Prvi čovjek “sokolova” osvrnuo se i na najavljene ambicije, za koje kaže da nisu nikakva novost.

- Ipak je Slavija veliki klub i shodno tome su i naše ambicije uvijek najviše. Generalno, ono što želimo u narednoj sezoni jeste stabilna pozicija u Prvoj ligi RS, a potajno se nadamo da, ukoliko napravimo dobru selekciju i odradimo kvalitetne pripreme, možemo da se uključimo i u borbu za šampionsku titulu. Naravno, ne želimo niša na brzinu, preko noći, jer to nikada nije donijelo dugoročan rezultat - kategoričan je Ćosić.

Sa druge strane, trener Slavije Milan Gutović kaže da je očekivao da pripreme počnu nešto ranije, a onda se osvrnuo i na igrački kadar.

- Trenutno, još nas niko nije napustio, ali nije isključeno da neće biti nekih odlazaka. Mi ćemo, svakako, pokušati da dovedemo nekoliko pojačanja, ali o tome možemo da razgovaramo tek kada bude održan sastanak klupske uprave i neke stvari budu mnogo jasnije - poručio je Gutović.

Izgradnja pomoćnog terena

Čelnici Slavije trenutno su okupirani pripremama za izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom travom.

- Ono čime se ovih dana bavimo jeste stvaranje što kvalitetnije infrastrukture, koja bi trebalo da poboljša funkcionisanje kluba. Sa Fudbalskim savezom BiH smo ušli u projekat izgradnje pomoćnog terena sa vještačkom travom, što za nas ima višestruki značaj. Cjelokupna finansijska konstrukcija iznosi 450.000 KM, od čega nam grad Istočno Sarajevo pomaže sa 200.000 KM, a ostalo će dati FS BiH - pojasnio je Ćosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana