Kunić u Dukli

Darko Pašagić
Kunić u Dukli

Banjaluka - Fudbaler banjalučkog Borca Petar Kunić u petak je i zvanično postao član češkog prvoligaša Dukla iz Praga.

On je nedavno boravio na probi u glavnom gradu Češke i zadovoljio je kriterijume tamošnjih stručnjaka.

- Ugovor sam potpisao do 30. juna 2016. godine i nadam se da ću opravdati očekivanja čelnika Dukle. Bio sam skoro mjesec na probi u ovom praškom klubu i u petak je zvanično završena sva papirologija - rekao je u telefonskom javljanju za “Glas Srpske” iz Praga Petar Kunić.

Mladi fudbaler, koji će tek 15. jula napuniti 20 godina, već je upoznat sa planovima Čeha u nastavku Gambrinus lige.

- Dukla je u prvih 16 kola osvojila 22 boda i nalazi se na šestom mjestu. Uprava je preduzela sve korake da proljeće bude u znaku mog novog kluba i cilj je da se domognemo jednog od prva tri mjesta koje vodi u Evropu. Zaostatak za trećeplasiranom Spartom iz Praga je trenutno devet, a za liderom Viktorijom Plzenj 12 bodova, ali su svi u Dukli ubijeđeni da će cilj biti ispunjen - nastavio je Kunić.

On je četi sa Gradskog stadiona poželio puno sreće u nastavku Premijer lige BiH.

- Vjerujem da će sada već moji bivši saigrači uspjeti da četvrti uzastopni put izbore plasman u Evropu. Čini mi se da Borac odavno nije imao bolju ekipu i vjerujem da će izabranici Slobodana Starčevića uspjeti da ostvare cilj - dodao je Kunić.

Biografija

Petar Kunić je rođen 15. jula 1993. godine u Drvaru, a prošao je sve selekcije Fudbalskog kluba Borac. Profesionalni ugovor sa Banjalučanima potpisao je u januaru 2010. godine, a prvi meč u Premijer ligi BiH odigrao je 23. maja iste godine na Gradskom stadionu protiv Olimpika. Nažalost, debi nije bio uspješan, jer je njegov klub poražen sa 0:2. U prvom dijelu sezone za Borac je nastupio u deset premijerligaških susreta i postigao dva gola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana