Kiša i golmani umirili golgetere

Darko Pašagić
Kiša i golmani umirili golgetere

Banjaluka - Prijateljski susret banjalučkog Borca i člana Jelen superlige Srbije, Hajduka iz Kule, završen je neriješeno, 0:0, baš kao i onaj od 8. septembra ove godine, kada su ova dva kluba odmjerila snage u Crvenki.

Utakmica je odigrana po izuzetno teškom i raskvašenom terenu i kišnom vremenu. I jedna i druga ekipa stvorile su po nekoliko veoma izglednih prilika, a što nije bilo pogodaka, najviše su krivi dekoncentrisani napadači, odnosno odlične intervencije golmana.

Najzreliju priliku u prvom poluvremenu imao je domaćin u 31. minutu, kada je, poslije kornera koji je izveo Srđan Grahovac, loptu na drugoj stativi prihvatio Boris Raspudić. Vratio je na na "peterac", gdje su bila tri igrača Borca, šutirao je Joco Stokić, ali je lopta otišla preko gola. U nastavku susreta više od igre imali su Kuljani, pogotovo u finišu, kada je u igru ušlo mnogo igrača s klupe. Najbolje šanse imali su Mladen Popović i Slobodan Lalić, ali se u oba navrata istakao golman Siniša Marčetić.

Meč Borca i Hajduka obilježile su povrede. Golman gostiju Bojan Brać dobio je udarac u glavu u duelu sa defanzivcem Banjalučana Vuletom Trivunovićem, pa je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu, gdje mu je sanirana rasjekotina na glavi.

S druge strane, vezista Borca Mladen Žižović povredio je zadnju ložu i morao je da napusti igru, a teren je napustio i defanzivac Banjalučana Nikola Vasiljević.

- Mogu da budem zadovoljan onim što su moji igrači pokazali u prvih 30 minuta, kada je raskvašen teren koliko-toliko dozvoljavao normalnu igru. Gosti iz Kule od početka susreta su se orijentisali na zatvoreniju varijantu, vjerovatno razmišljajući kako da postave igru u sljedećem kolu kada gostuju Vojvodini. Povreda Žižovića je teže prirode i sigurno neće putovati na derbi sa Sarajevom, dok će Vasiljević biti u kombinaciji - rekao je šef stručnog štaba Banjalučana Slobodan Starčević.

Bilo je ovo prvo gostovanje Kuljana u Banjaluci poslije 18 godina. Posljednji put u gradu na Vrbasu bili su 14. oktobra 1994. godine, kada su Banjalučanima donijeli osnovne životne namirnice u jeku ratnih dešavanja na ovim prostorima.

Peulić i Đukić

Dres Borca, pa potom i Hajduka, nosio je pokojni Siniša Peulić, koji je položio život na oltar Republike Srpske. U oba kluba nastupao je i nekadašnji kapiten Banjalučana, a potom i sportski direktor Borca Goran Đukić.

*********

 

BORAC (BL)                  0

HAJDUK (K)                  0

 

Stadion: Gradski u Banjaluci.

Gledalaca: 300.

Sudija: Ognjen Valjić (Banjaluka).

Žuti kartoni: Grahovac, Runić (Borac, Banjaluka), Adamović, Varga (Hajduk, Kula).

BORAC (Banjaluka): Kozić, Vasiljević, Teinović, Žižović, Grahovac, Runić, Stokić, Raspudić, Kantar, Trivunović, Krunić. Još su igrali: Marčetić, A. Radulović, O. Radulović, St. Dujaković, Si. Dujaković, Pavlović, Kunić, Subić, Žarić, Stojnić. Trener: Slobodan Starčević.

HAJDUK (KULA): Brać, Kiš, Bulatović, Grozdić, Obrovac, Adamović, Ćulum, L. Veselinović, Sekulić, Ćovin, Kovačević. Još su igrali: Perić, Kršić, M. Veselinović, Lalić, Varga, Popović, Švelja, Stojković, Zorica. Trener: Milan Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana