Jedinstvo odustalo od Prve lige Srpske

Zoran Vajkić
Jedinstvo odustalo od Prve lige Srpske

Gradiška - Upravni odbor šampiona Druge lige RS Jedinstva iz Žeravice donio je odluku da ovaj klub odustaje od nastupa u Prvoj ligi naredne sezone.

A ko će biti deseti član elite Srpske biće poznato poslije sjednice Izvršnog odbora FS RS, koja će prema najavama biti održana do kraja juna. Kada su se dešavali ovakvi slučajevi ranije prednost za popunu lige imali su klubovi koji su bili ispod linije ispadanja u prvom rangu takmičenja. Ukoliko praksa ostane ista, Tekstilac bi i iduće godine mogao da igra u eliti, jer je bio bolje plasiran od Drine i Sutjeske. Tek onda u redu čekanja je drugoplasirani tim drugoligaškog zapada Borac iz Šamca. Jedina bez nade u ovom trenutku je mrkonjićka Sloboda, koja je bila posljednja u Prvoj ligi.

- Razlog odustajanja su prvenstveno finansije. Na prethodnoj sjednici Upravnog odbora donijeli smo odluku da do kraja godine sakupimo 120.000 maraka, međutim vidjeli smo da to ne možemo ostvariti. Nismo dobili ni očekivanu podršku gradskih vlasti s obzirom na to da je budžet za sport davno usvojen. Odluku ćemo proslijediti Fudbalskom savezu Republike Srpske - istakao je predsjednik Jedinstva Mirko Petrović.

Prvi čovjek kluba iz Žeravice posebno je naglasio da su i aktuelni propisi bili protiv njihovog kluba, jer u tek završenoj sezoni nisu imali u takmičenju tri selekcije u mlađim kategorijama.

- U Kvalitetnoj omladinskoj ligi nismo imali juniore, već samo pionire i kadete, a propisi jasno kažu da klubovi Prve lige moraju u prethodnoj sezoni imati tri selekcije. Znali smo za tu odluku i nismo htjeli FS RS da dovodimo u nezgodnu situaciju - dodao je Petrović.

Na sjednici Upravnog odbora direktor Jedinstva Senad Hamzić podnio je ostavku obrazlažući to zauzetošću na radnom mjestu.

- Već sam ranije molio ljude u klubu da me razriješe te dužnosti sa obzirom na to da radim u policiji i da imam previše obaveza i jednostavno nisam mogao više da kvalitetno stignem na dvije strane - rekao je Hamzić.

Trio na probi

Sa bivšim šefom stručnog štaba Jedinstva Brankom Savićem u Zvijezdu 09 otišla su i trojica fudbalera na probu. U narednih sedam dana čelnici premijerligaša iz etno-sela Stanišići odlučiće da li će njihovi članovi naredne sezone biti Slaven Kovljen, Stefan Milojević i Dragan Arežina. Ukoliko ne zadovolje vratiće se u Žeravicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana