Dragan Jaćimović: Puno mi je srce jer su svi čuli za Srpsku

Dušan Repija
Dragan Jaćimović: Puno mi je srce jer su svi čuli za Srpsku

Banjaluka - Fotografija Brankice Mihajlović i Tijane Bošković kako drže šal na kojem piše "Republika Srpska" bukvalno tri minuta nakon osvajanja Svjetskog prvenstva obišla je svijet, a osim zlatnih djevojaka, najzaslužniji za nju je Dragan Jaćimović.

Naime, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi RS bio je specijalni gost Odbojkaškog saveza Srbije na završnici prvenstva. Iz Banjaluke je ponio samo šal i nadu da će odbojkašice na terenu zavrijedjeti da ga poslije osvajanja medalje pokažu svijetu. Kako su one to učinile na maestralan način, velika želja mu je ispunjena.

- Dobio sam poziv predsjednika OS Srbije Zorana Gajića prilikom meča Srbije i Bugarske u "Boriku" i tada je pao dogovor. Imao sam čast da provedem šest dana s njima, apsolutno sve o njihovom trošku. Bilo je odlično iskustvo, a naravno, najdraže mi je što je za Republiku Srpsku vidio i čuo cijeli svijet zahvaljujući sad već legendarnoj fotografiji i našim djevojkama koje uvijek s ponosom ističu ko su i odakle su - rekao je Jaćimović.

Polufinalni meč protiv Holandije bio je manje neizvjestan od finala, koje je priča za sebe.

- Uh, nije bilo jednostavno ni gledati, ali je, na sreću, sve dobro završeno. Proslavili smo onako kako to mi znamo odmah u dvorani, a mnoge sekvence slavlja ostaće mi zauvijek u sjećanju. Jedna od njih, nevezana za proslavu, jeste povratak u dvoranu pola sata poslije finala. Apsolutno je sve bilo na svom mjestu, kao da nije ni igrano finale. Uvjerio sam se iz prve ruke u japansku pedantnost i kulturu - rekao je Jaćimović.

Slavlje je nastavljeno u hotelu iz prostog razloga što u Jokohami apsolutno nijedan lokal nije otvoren poslije 23 časa.

- Djevojke su imale let odmah ujutru, tako da bukvalno nisu ni spavale. Bilo je odlično, mnogo emocija, ko zna koliko telefonskih poziva. Mi smo se vraćali drugom avio-linijom, preko Dohe, a kako je, da tako kažem, moj domaćin Ivan Miljković igrao i u Japanu, potrudio se da mi u malo slobodnog vremena koje smo imali pokaže Tokio, Jokohamu, ali i Dohu u kojoj smo imali osam časova pauze do leta za Beograd. Stvarno je bilo prelijepo i mogu samo da im zahvalim na svemu, a, naravno, djevojkama još jednom čestitam i poželim da još jednom donesu zlato iz Japana - aludirao je Jaćimović na Olimpijske igre kojima će Tokio biti domaćin 2020. godine.

"Orlovima" nedostajala Banjaluka

Izuzetno uspješnu godinu za srpsku odbojku dodatno bi začinili odbojkaši da su imali malo više sreće i osvojili medalju na Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji. Kao i odbojkašice, i oni su pripreme obavili na Palama, ali, za razliku od njih, nisu odigrali meč u Banjaluci.

- Možda im je baš to nedostajalo (smijeh). Šalu na stranu, dva saveza i ministarstva imaju odlične odnose, vjerujem da će Pale postati stalna baza reprezentacije Srbije, a potrudićemo se da dovedemo odbojkaše već iduće godine u Banjaluku kako bi ispunili i taj preduslov za zlato - rekao je Jaćimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana