Domen Lorbek: Rad sa Trajkovićem u Igokei je druga dimenzija

Nikola Lučić
Domen Lorbek: Rad sa Trajkovićem u Igokei je druga dimenzija

Laktaši - Najiskusniji igrač koji je ovog ljeta pojačao redove Igokee je Domen Lorbek. Sudeći prema prvim impresijama, nije se pokajao, naprotiv, jer je rad sa Nenadom Trajkovićem potpuno novo iskustvo.

Slovenac je u karijeri promijenio veliki broj klubova, ali je oduševljen treninzima stručnjaka koji je radio i u Finiks Sansima na mjestu pomoćnog trenera.

- Imam 33 godine, ali do sada nigdje nisam naišao na metode kakve praktikuje Trajković. Radi se dosta drugačije nego u mojim prijašnjim timovima, pa mi je zato vrlo zanimljivo. Šef je nametnuo visok ritam koji je dosta naporan, ali mislim da će, kako se bude bližio početak sezone, intenzitet biti smanjen - rekao je Lorbek.

Slovenac, kojeg je uvijek krasio dobar šut, prije dolaska u Igokeu nastupao je u Olimpiji. Upravo u dresu “zmajčeka” igrao je prošle sezone protiv Aleksandrovčana.

- Igokea je zaista ozbiljan klub i s obzirom na to da sam već igrao u Laktašima, nije mi trebalo mnogo vremena da se naviknem na novu sredinu. Sve je na vrhunskom nivou, počevši od osoblja u dvorani, stručnog štaba pa do saigrača - rekao je Lorbek.

Igokea je izmijenila tim u odnosu na prošlu sezonu, pojačalo ju je dosta novih igrača, od Treja Kela, Džimija Gevina, Save Lešića pa do Tomislava Zubčića, a Lorbek smatra da će nova ekipa biti prijatno iznenađenje u ABA ligi.

- Mislim da imamo dosta iskustva, igrači koji su došli imaju kvalitet. Kada uporedim tim protiv kojeg sam igrao prošle sezone, smatram da je ovaj jači. Očekivanja u klubu su veoma visoka i na nama je da napornim treninzima pokušamo napraviti što bolji rezultat - poručio je Lorbek.

Igokea mu je 15. klub u karijeri, a do sada je nastupao za timove iz Španije, Turske, Italije i Slovenije. S obzirom na veliko iskustvo, smatra da je najveći kvalitet i konkurencija u Španiji.

- U Endesi posljednjeplasirani može da pobijedi najboljeg i to u prethodne dvije, tri sezone posebno dolazi do izražaja, ranije nije bilo tako - rekao je Lorbek.

Dragići

Domen Lorbek je istakao da je velika stvar što su dva uspješna košarkaša Goran i Zoran Dragić izdvojili slobodno vrijeme kako bi posjetili Igokeu.

- Dobro ih poznajem i znam koliko vole ove krajeve. Kad god imaju vremena, uvijek se vraćaju svojim korijenima i to je ono što se uvijek cijeni - rekao je Lorbek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana