Dejan Lukendić, direktor Fudbalskog kluba Borac: Račun će uskoro biti deblokiran

Darko Pašagić
Dejan Lukendić, direktor Fudbalskog kluba Borac: Račun će uskoro biti deblokiran

Banjaluka - Nakon što im je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik obećao pomoć republičkih institucija u građenju evropskog Borca, čelnici kluba iz “Platonove” napravili su kratkoročne i dugoročne planove.

Prvo i osnovno je da servisiraju dugovanja koja u ovom trenutku iznose oko 2,2 miliona maraka.

- Vjerujem da bi taj dug mogli izmiriti sa polovinom novca, jer su povjerioci spremni da otpišu dio potraživanja. Poslije toga stekli bi se svi uslovi da račun kluba konačno bude deblokiran, a kao što je poznato “čisti papiri” su prvi preduslov za dobijanje licence za nastup na međunarodnoj sceni, što nam je cilj u narednom periodu - naglasio je direktor Borca Dejan Lukendić.

Već je poznato gdje će biti utrošen milion maraka, koji će do kraja godine republičke institucije uplatiti Borcu.

- Naravno da će najveći dio novca otići na tekuću sezonu, odnosno isplate plata fudbalerima, stručnom štabu i radnoj zajednici, kao i za putovanja na utakmice, ali ćemo pokušati da što više osvježimo izgled stadiona. Još zimus smo ponovo sanirali svlačionice i ambulantu, a ovih dana se preuređuje fasada na zapadnoj tribini. U saradnji sa atletskim klubom završava se teretana ispod sjeverne tribine, a u planu je da u roku od 60 dana urade kapije na kojima će biti instalirani čitači karata, koji će biti postavljeni i na zapadnoj i na istočnoj i na sjevernoj tribini - nastavio je Lukendić.

Po njegovim riječima od dva miliona koja će dobiti do kraja sezone 1,5 miliona maraka biće utrošeno za naredni šampionat.

- To je preliminarna računica, ali i sa tim ćemo biti još daleko iza najmoćnijih klubova u BiH, Sarajeva i Zrinjskog, koji godišnje troše između tri i pet miliona. Ipak, pokušaćemo i sa ovim iznosom da što dostojnije reprezentujemo Banjaluku i Republiku Srpsku u Premijer ligi - dodao je Lukendić.

Kao što je poznato bijeljinski Radnik će domaći meč u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci, a u zavisnosti od žrijeba ovaj susret je na rasporedu 11. ili 18. jula.

- Učinićemo sve da zajedno sa čelnicima Radnika budemo sjajni domaćini. Bijeljinci su naši dragi sportski prijatelji i trudićemo se na svakom koraku da imaju sve što im zatreba. Želimo da iz Banjaluke u Evropu ode lijepa slika, uz nadu da će i Borac veoma brzo igrati evropske utakmice - zaključio je Lukendić.

Transfer lista

Do subote bi trebalo da bude saopštena i transfer lista igrača Borca, odnosno spisak igrača na koje klub neće računati u narednoj sezoni.

- Još imamo nekih nedoumica, ne želimo da žurimo. U ova dva-tri, dana očekujemo i prva pojačanja, a poslije toga ćemo i napraviti transfer listu. Sigurno je da će sve biti poznato u subotu ujutru za kada je zakazana prozivka - rekao je Lukendić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana