Borac slavio protiv Leotara: Pobjeda za Zvonara

Milan Zubović
Borac slavio protiv Leotara: Pobjeda za Zvonara

Banjaluka - Pobjedu u prvom meču finalne serije plej-ofa Prve lige Republike Srpske protiv Leotara (64:58) košarkaši Borca skupo su platili jer su se povrijedila čak dva igrača, Mihajlo Zvonar i Bojan Lulić.

Zvonar je slomio ruku krajem prvog poluvremena kada je nezgodno pao na parket nakon jednog duela, da bi poslije utakmice bio operisan i čeka ga višemjesečna pauza. Više sreće imao je centar Lulić, koji je povrijedio stopalo pa će dva dana nositi longetu, a ljekari će nakon toga odlučiti hoće li biti spreman za drugi meč finala koji je na rasporedu sutra u Trebinju. Inače, finalna serija igra se na tri pobjede, a treći meč je u subotu u Banjaluci.

- Pred kraj poluvremena Zvonar je išao na blokadu, sudario se u skoku, a ruka mu je  zapela u mrežici, pa je nezgodno pao na parket. To nas je potreslo i uticalo da loše odigramo drugo poluvrijeme, u kojem smo ubacili samo tri poena tokom posljednje četvrtine. Pobijedili smo za Mihajla i nadamo se da će se što prije vratiti na parket. Nije htio odmah da ide u bolnicu već je ostao sa nama do kraja utakmice i tek onda otišao. Sigurno je trpio velike bolove, ali nije želio da nas napusti i bodrio nas je sa klupe. Svi smo potreseni, a pojedini su zaplakali zbog toga u svlačionici - rekao je kapiten Borca Srđan Lončar.

Ipak, zahvaljujući prednosti od deset poena iz prvog poluvremena Banjalučani su sačuvali vođstvo do kraja meča, iako su igrali totalno drugačije u odnosu na prvih 20 minuta.

- Imali smo otvaranje iz snova, dobru energiju, bili smo agresivni u odbrani, čvrsti u skoku, odlični u napadu, kada smo pogodili čak devet trojki. Poslije povrede Zvonara sve je otišlo u drugom pravcu. Ruka se stegla, ali smo uspjeli da odbranimo domaći parket. Tokom cijele sezone nismo imali ozbiljnije povrede, a sada su nas zadesile dvije, pa ćemo morati da se prilagodimo situaciji - kazao je Lončar.

Trener Leotara Dražen Šegrt nije vjerovao koliko je domaćin bio precizan u prvom poluvremenu.

- Borac je imao nestvaran šut i dao je devet trojki u prvom poluvremenu jer se mi tada nismo prilagodili na igru. Zatvarali smo reket jer smo očekivali više od Šćekića i Tubaka, što su oni kaznili šutem izvana. Kada smo zaigrali presing, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Plej-of je dugačak i očekujem drugačiju utakmicu - rekao je Šegrt.

Strijelci

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Peđa Lončar sa 15 poena, Arsenije Vučković imao je 12 poena i sedam skokova, a Srđan Lončar, Bojan Lulić i Dragan Tubak dodali su po 11 poena, s tim što je Tubak imao 15 skokova. Marko Šćekić imao je deset skokova i jedan poen. Kod Trebinjaca Marko Raičević ubacio je 20 poena, uz osam skokova i pet asistencija, dok je Đorđije Ninković imao 13 poena, a Dejan Šakotić deset.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana